Aşiret düğününde geline metrelik altın

Güncelleme Tarihi:

Aşiret düğününde geline metrelik altın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2007 18:30

ŞANLIURFA'daki ‘Ceys Aşireti'nin Adana'da yaşayan yaklaşık 80 bin üyesinin reisliğini yapan işadamı İsa Ceylan, akaryakıt istasyonu işleten oğlu, 27 yaşındaki Ahmet'i aşiret geleneklerine uygun düğünle evlendirdi. 3 gün 3 gece süren ve yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı düğünde İsa Ceylan, Harranlı gelini 21 yaşındaki Sakine'ye 1 kilo ağırlığında altın zincir takarken, başlık parasına son verilmesini istedi. Aşiret düğününde 100 baş koyun kesildi. Binlerce kişiye yemek verildi.

Haberin Devamı

Adana’da akaryakıt istasyonu işletmeciliği, petrol toptancılığı, İstanbul ile Mersin'de gömlek fabrikası bulunan biri resmi nikahsız 2 eşli 14 çocuk sahibi İsa Ceylan, işlerinin başında bulunan oğlu Ahmet ve Şanlıurfa'nın Harran İlçesi’nde yaşayan aşiret üyesi ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Çağla Özyavuz'un yeğeni olan Sakine Ceylan (Erol) aşiret düğünü ile dünya evine girdi. ‘Ceys Aşireti' üyelerinin çoğunlukta yaşadığı Bahçelievler Mahallesi'ndeki düğüne Türkiye'de sayıları 500 bini geçtiği öne sürülen Irak ile Suriye'de de yaşayan Ceys Aşireti'nin ileri gelenleri ve aşiret üyeleri katıldı. Ceys Aşireti'ne bağlı 8 aşiretten de katılanlar oldu. Konuklara sabahın erken saatlerinden itibaren Şanlıurfa’dan getirilen 5 kişilik aşçı ekibine yemek yapılmak üzere 100 koyun kesildi. 1 ton pirinç ve 200 kilo tereyağı ile pilav yapıldı. Ayrıca, 500 kilo şeker, 200 kilo fıstık, 100 kilo çam fıstığından Şanlıurfa yöresine özgü ‘Zerde' adı verilen tatlı hazırlandı.

Haberin Devamı

EVİN DAMINDA DÜĞÜN
Aşiret düğünü için damat Ahmet Ceylan sabah saatlerinde tıraş için berbere gelin Sakine ise kuaföre gitti. Daha sonra, gelin arabasıyla nikahın kıyılacağı evin önüne gelen çift burada görkemli biçimde karşılanarak masalarına oturdu. Bu arada, aşiret üyeleri Suriye'den getirilen sanatçıların söylediği Arapça şarkılarla mahalle arasında halay çekti.

NİKAHI AYTAÇ DURAK KIYDI
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ın nikahı kıydığı düğünde, gelinin şahitliğini DYP MKYK üyesi İbrahim Acar, damadın ise DYP Adana eski milletvekili Cevher Cevheri yaptı. Düğüne Yüreğir İlçe Belediye Başkanı AKP’li Ömer Topçu, Mersin Ticaret Mahkemesi Başkanı Gültay Şendur ile çok sayıda davetli katıldı. Durak, geline, Topçu ise damada 1'er Cumhuriyet altını taktı.

GELİN VE DAMAT: BAŞLIK PARASI BİTSİN
Aşiret reisi İsa Ceylan ile gelinin ağabeyi Halil Erol ise, aşiretler arasında başlık parası olmaması gerektiğini, bunu kendilerinin başardığını söyledi. Ceylan, “Çağımıza uymayan bu geleneği ortadan kaldırırken, birbirini seven gençlerin evlenmesine yardımcı olacağız” dedi. 2 eşinin olduğu hatırılan Erol, “Şimdiki aklım olsa tek evlilik yapardım” diye konuştu. Gelin ve damat ise, tanışıp, anlaşarak evlendiklerini ve mutlu olduklarını belirterek, “Başlık parası alınmasın. Çok mutluyuz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!