Asiltürk'ten garip savunma...

Güncelleme Tarihi:

Asiltürkten garip savunma...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bizim cihadımız ahlaksızlığa karşı

FP Malatya Milletvekili Oğuzhan Asiltürk, ‘Cihat’ çağrısı yaptığı iddialarını yanıtlarken, ‘Bizim cihadımız devlete karşı değil, ahlaksızlığa karşı’ dedi.

FP'nin dünkü Meclis Grup toplantısında konuşan Asiltürk, topluma ahlaki ve manevi değerleri telkin etmek için ‘İslam ahlakı’nı savunmanın devlet düzeniyle bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. ‘Bunu savunana ‘sen devleti yıkacaksın' diyemezsiniz, bu ayıptır' diyen Asiltürk, şöyle konuştu:

‘‘Bir toplumu iyiye, doğruya sahip çıkmaya teşvik etmek suç olamaz. Biz, bu çalışmalarımıza cihad diyoruz. Bu karıştırılmamalı. Birtakım sertlik ve şiddet yanlıları kendilerine böyle bir isim veriyorsa, biz bunu lügatımızdan çıkaramayız ki.’’

‘En büyük cihad nefisle olan mücadeledir' ve ‘Cihadda kadınların da görevi var' sözlerinden ‘elinize silah alın' anlamı çıkarılamayacağını da savunan Asiltürk, ‘Bıçağı elinize alıp karnınıza saplayın, silahı alıp göğsünüze ateş edin mi demek bu? Hiç aklı başında bir insan böyle birşey söyleyebilir mi?' dedi.

Bugüne kadarki siyasi yaşamında hep şiddete karşı çıktığını da söyleyen Asiltürk, ‘Cihad diyince, ‘bunlar mukaddes cihad ilan ediyorlar' denemez' dedi. Asiltürk, ‘Bizim cihad dediğimiz, ahlaki ve manevi kötülükleri ortadan kaldırmak, ahlaki güzellikleri hakim kılmak için yapılan mücadeledir. Bunun da devletle hiçbir ilgisi yoktur' dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!