Aşık'a bakan protokolü

Güncelleme Tarihi:

Aşıka bakan protokolü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Çakıcı kasetleri nedeniyle devlet bakanlığı ve milletvekilliğinden istifa eden Eyüp Aşık, dün Rize'de Başbakan Yılmaz'ın yanından ayrılmadı. Yılmaz'ın katıldığı tüm törenlerde Aşık'a bakan protokolü uygulandı. Konuşma da yapan Aşık, kendisine gösterilen vefadan mutlu olduğunu söyledi.

Alaattin Çakıcı ile yaptığı telefon görüşmelerinin kasedi yayınlandıktan sonra devlet bakanlığı ve milletvekilliği görevinden istifa eden Eyüp Aşık'a, Rize'de Başbakan Yılmaz'ın da katıldığı törende bakan protokolü uygulandı.

Başbakan Yılmaz, İstanbul programını tamamladıktan sonra dün öğleden sonra memleketi Rize'ye gitti. Yılmaz, yolculuk boyunca Aşık'la yanyana oturdu, onunla sohbet etti. Rize'ye çeşitli temel atma ve açılış törenleri nedeniyle gelen Başbakan Yılmaz'ı hiçbir yerde yalnız bırakmayan Aşık, törenlerde de protokol sırasında ve başbakanın çok yakınında yer aldı.

SİZİ ÖZLEDİM

Rize Üniversitesi'nin temel atma töreninde Aşık'a bir ‘bakan’ protokolü uygulandı. Üniversitenin yapımına katkı sağlayan Milli Piyango ve Çaykur Genel Müdürleriyle Rize Valisi ve YÖK Başkanı Prof. Kemal Gürüz'den sonra, Yılmaz'dan önce Aşık kürsüye çağrıldı. Devlet Bakanı olduğu dönemde Milli Piyango ve Çaykur'dan sorumlu olan, üniversitenin inşaat masraflarının karşıladığı ve yer tahsisini sağladığı için kürsüye çağrılan Aşık, sözlerine, ‘‘Sizi özledim. Konuşmayı da unutmuşum’’ dedi. Sade vatandaş olarak hitap etmek durumunda olduğunu kaydeden Aşık, gösterilen vefadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YILMAZ'DAN TEŞEKKÜR

Aşık'tan sonra kürsüye gelen Başbakan Yılmaz da, Rize Üniversitesi'nin yapımına çok kuruluş ve arkadaşının katkı sağladığını belirterek, ‘‘En başta burayı tahsis eden Devlet Bakanı Eyüp Aşık arkadaşıma teşekkür ediyorum’’ dedi. Yılmaz, Rize gezisi boyunca Aşık'ı yalnız bırakmadığını ortaya koydu.

108 BARAJ İNŞAATI

İyidere Vadisi Islah Projesinin temel atma töreninde konuşan Enerji Bakanı Cumhur Ersümer ise halen Türkiye'nin değişik yörelerinde 108 barajın inşaatının sürdüğünü, bunların 33'ünün hidroelektrik santralı olduğunu söyledi.

Buradaki tören sırasında Başbakan Yılmaz'a hemşehrileri, üzerindeki ‘‘Doğum günü kutlu olsun’’ yazısı bulunan bir pasta getirdiler ve kesmesini sağladılar.

Rize uçağıyla Rize'ye

İstanbul'dan Rize'ye gitmek için Trabzon'a uçacak olan Yılmaz, Atatürk Havalimanı'nda THY'nin sürpriziyle karşılaştı. Yılmaz'ın gezisi için Başbakanlığa ait ‘Ata’ uçağı yerine, THY tarafından 3 Kasım Çarşamba günü kendisinin de katıldığı törenle teslim alınan yeni nesil Boeing 737-800 tipi uçaklardan ‘Rize’ hazırlanmıştı. THY filosuna yeni katılan 6 uçaktan Atatürk Havalimanı'na ilk inişi yapan ‘Rize’ye Başbakan, teslim töreni sonrasında da binerek, içini gezmişti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!