Aşı yaş sınırı 45-50’ye çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

Aşı yaş sınırı 45-50’ye çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 00:00

Sağlık Bakanlığı, pazartesi gününden itibaren beş yaş altı çocuklara aşı yapılacağını açıkladı. Müsteşar Yardımcısı Buzgan, “Aşı yapılacak grubun üst yaş sınırını 25’ten 45-50’ye çıkaracağız” dedi.

Haberin Devamı

SAĞLIK Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan, pazartesi gününden itibaren 6 ay ile 5 yaş altı çocuklarla kronik hastalığı bulunanların domuz gribine karşı aşılanmaya başlanacağını açıkladı. Buzgan, “25 yaşın üstündeki grupta da hastalığın azımsanmayacak kadar fazla görüldüğünü, ölümcül olabildiğini tespit ettik. Dolayısıyla yeni bir değerlendirme yaparak aşı uygulanacak grubun üst sınırını 25’ten 45, belki de 50’ye çıkarma kararı aldık”  dedi.
Bu konunun Bilim Kurulu’nda görüşüldüğünü, ancak yaş sınırının 45 ya da 50 olmasına bu hafta içinde karar verileceğini belirten Buzgan, bu grubun aşılamalarının da daha sonraki süreçte yapılacağını söyledi.

Bir günde dört ölüm

Sağlık Bakanlığı, domuz gribinden ölenlerin sayısının 40’a yükseldiğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, domuz gribi nedeniyle çeşitli illerde 5, 13 ve 26 yaşlarındaki 3 kişi ile 1 yaşından küçük bir bebeğin öldüğü belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: “Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 145’tir. Bunların 33’ünün takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülüyor. Hayatını kaybedenlerden 19’unda pandemik grip açısından risk taşıyan, altta yatan kronik hastalık olduğu  anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı

Okullara hijyen standardı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB), ilköğretim kurumlarında kaliteyi artırmak için “İlköğretim Kurumları Standartı” çalışması başlattı. 2009-2010 eğitim yılının ikinci döneminde pilot olarak uygulamaya sokulacak projeyle, 36 bin ilköğretim okulu için eğitim yönetimi, öğrenme süreçleri ve destek hizmetleri alanlarında üç ana başlıkta 603 standart belirlendi.
Ölümlere neden olan domuz gribini önlemede en önemli faktör olan hijyene, standartlarda öncelikli yer verildi. Standartlar içinde, kız çocukların kullanımı için hijyenik ürünler, tuvaletlerde sıvı sabun ve tuvalet kağıdı bulunması, temizlik denetim planı gibi maddeler yer aldı.

Deney sırasında civadan zehirlendiler

KAYSERİ’nin Kocasinan İlçesi Düver Beldesi’ndeki Düver İlköğretim Okulu’nda dün 5’inci sınıfların Fen Teknoloji dersinde suyun kaynama derecesini ölçmek için deney yapıldı. 26 yaşındaki öğretmen Huriye Berber, kaynayan suya termometre attı. Termometrenin patlaması sonucu içindeki civa havaya yayıldı. Civayı soluyan öğretmen ile 14 öğrenci zehirlenince hastaneye kaldırıldı. Öğretmen ve öğrencilerin sağlık durumları iyi.

Haberin Devamı

Çukurca’da üç gün grip tatili

HAKKARİ’nin Çukurca İlçesi’nde grip salgını nedeniyle ilçe ve köylerdeki okullar pazartesi gününe kadar tatil edildi. Hıfsızsıhha Kurulu kararı ile ilçe ve köylerdeki okullar 2.5 gün tatil edilerek, öğrencilere evlerinde dinlenmeleri tavsiyesinde bulunuldu. Kaymakamlık yetkilileri, tatil süresince okulların dezenfekte edileceğini ve ayrıca öğrencilerin de sağlık taramasından geçirileceğini söyledi. Yetkililer, gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!