"Asgari ücretin bir an önce bin 500 lira olması için direnişlerde, mitinglerde, yürüyüşlerde hakkımızı arıyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Asgari ücretin bir an önce bin 500 lira olması için direnişlerde, mitinglerde, yürüyüşlerde hakkımızı arıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2015 20:28

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, asgari ücretin bir an önce bin 500 lira olması için haklarını aradıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Çiğli Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında anlaşmayla sonuçlanan görüşmeler sonucunda hazırlanan Toplu İş Sözleşmesi törenle imzalandı.


Eski belediye binasındaki imza töreninde konuşan Beko, herkes adına güzel bir gün yaşandığını belirterek toplu sözleşmenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.


Barış ve kardeşlik içinde, en iyi koşullarda yaşayabilmek için mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Beko, "Taşeron belası belediyemize bu zamana kadar girmedi, bundan sonra da girmeyecek. Asgari ücretin çok düşük olduğu, açlık sınırının da altında yaşam mücadelesi veren insanların olduğu bir dünyada yaşıyoruz. Asgari ücretin biran önce bin 500 lira olması için direnişlerde, mitinglerde, yürüyüşlerde hakkımızı arıyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı


Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ise işçilere günün koşullarında alabilecekleri en iyi maaşı vermeye çalıştıklarını, bu anlamda da iyi bir anlaşmaya imza attıklarını ifade etti.


Tören öncesi ve sonrası sözleşme davul ve zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlandı. İşçiler Hasan Arslan'ı omuzlara alarak "Halkçı Başkan" sloganları attılar. Başkan Arslan'ın konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi.


Çiğli Belediyesi Kafesan Şirketi'ndeki 740 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre, işçilere her türlü sosyal hakkı devam etmek üzere birinci yıl için yüzde 21 oranında, ikinci yıl ise tüm ödemelere enflasyon ortalaması artı 2 puanlık bir zam farkı yapıldı.


Sözleşmeye göre en düşük işçinin net maaşı bin 250 liradan 2 bin 180 liraya, en yüksek işçi maaşı ise 2 bin 50 liradan 2 bin 980 liraya yükseldi.


Sözleşme gereği işçilere, 6 ayda bir yevmiye ikramiyesi, 3 ayda bir 440 lira gıda yardımı, 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda 250 lira ek ödenti, 150 lira yakacak yardımı, 300 lira eğitim yardımı, kendisi ve çocukları üniversitede okuyanlar için 700 lira eğitim yardımı ile eşi ya da çocukları özürlü aileler için, her bir özürlü çocuğa 500 lira yardım yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!