Asena Ödülü, ’kadın’ konulu iki kitaba

Güncelleme Tarihi:

Asena Ödülü, ’kadın’ konulu iki kitaba
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2008 00:00

PEN Yazarlar örgütü tarafından bu yıl araştırma ve inceleme dalında verilen Duygu Asena Ödülü; Ayşegül Altınay ve Yeşim Arat’ın ortak çalışması olan Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet ve Handan Çağlayan’ın Analar Yoldaşlar Tanrıçalar adlı çalışmalarına verildi.

Nazan Aksoy, Fatmagül Berktay, Aksu Bora, İpek Çalışlar, Aslı Güneş, Serpil Gülgün, Müge İplikçi, Orhan Pamuk, Pınar Selek, Nükhet Sirman ve Şirin Tekeli’den oluşan seçici kurulun belirlediği iki eser ödüllendirilmeye değer bulundu.

Ödülün ilki 2006 yılında İpek Çalışlar’ın Latife Hanım adlı çalışmasına verilmişti.

PEN Kadın Yazarlar Komitesi, Amargi ve KASDAV’ın işbirliği ile gerçekleştirilen ödül töreni 1 Kasım 2008 Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Aralarında Bulutsuzluk Özlemi, Buket Uzuner, Aylin Aslım, Derya Alabora, Tuğçe Ulugün Tuna, Feminist Kadın Çevresi Müzik Topluluğu, Gülay ve Sultana’nın da sahne alacağı gecede Türkiye’nin önde gelen feminist grupları standlar açacak. Filmmor’un Duygu Asena belgeseli "Duygumuz" ile başlayacak olan ödül törenini Deniz Türkali ve Ayşegül Sönmez birlikte sunacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!