Aşçılardan şehitler için mevlit

Güncelleme Tarihi:

Aşçılardan şehitler için mevlit
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2007 11:53

Güney Marmara Aşçılar Derneği, son günlerde artan terör olaylarında şehit düşen Mehmetçikler için Bursa Küçük Sanayii Sitesi Camii’nde mevlit okuttu.

Haberin Devamı

Hakkari’de şehit düşen Samet Saraç’ın babası Mustafa Saraç’ın da katıldığı mevlidin ardından, yaklaşık 5 bin kişiye, yarım ton pirinçten yapılan pilav, ayran ve tatlı dağıtıldı.

Güney Marmara Aşçılar Derneği, Bursalı şehit Samet Saraç ile terörle mücadelede şehit düşen bütün Mehmetçikler için Küçük Sanayi Sitesi Camii’nde mevlit okuttu. Mevlite, şehit Samet Saraç’ın babası Mustafa Saraç, eniştesi Ferhat Batı, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa Şube Başkanı Turgut Çakmak, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Arif Tak, Muhallebiciler, Pastacılar, Yufkacılar ve Sütçüler Odası Şube Başkanı Necip Daş, Lokantacılar Odası Başkanı Abidin Özen ile yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.
Cami içinde okutulan mevlidin ardından ise cemaate cami avlusunda pilav ikram edildi. Yaklaşık 500 kilogram pirinç kullanılarak yapılan pilav ile 5 bin ayran ve tatlı yaklaşık yarım saatte bitti.

Haberin Devamı

Artan terör olaylarına sessiz kalmanın mümkün olmadığını dile getiren Güney Marmara Aşçılar Derneği Başkanı Muharrem Güneş, “Aşçılar olarak önce şehitlerimiz için mevlit okutmak ardından da pilav dağıtmak istedik. Günümüz birlik günü. Birliğin sağlanması için aşçılar olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” dedi.

Şehit Samet Saraç’ın babası Mustafa Saraç ise, “Oğlum aramızdan ayrılalı iki hafta olmasına rağmen evimiz taziye ziyareti için gelenlerle dolup taşıyor. Bugüne kadar çok sayıda şehit verdik ancak son olaylarla ülkenin ne kadar birliğe ihtiyacı olduğunu gösterdik. Bizim oğlumuzun şehit düşmesinin ardından da Bursa’da herkes birbirine kenetlendi” diye konuştu.

TÜMŞAD Başkanı Turgut Çakmak ise, “Toplumun her kesimi kendi elinden ve dilinden geldiğinde terörü protesto ediyor. Bunun en güzel örneklerinden birini de burada yaşadık. Bizi unutmayan ve yalnız bırakmayan aşçılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!