Asansör kazasında ölen öğretmen toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Asansör kazasında ölen öğretmen toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 15:42

YOZGAT'ta içinde 10 kişinin bulunduğu 6 kişilik asansöre binmeye çalışırken kabinin zemin kattan bodrumdaki kata düşmesi sonucu kabin ile duvar boşluğu arasında sıkışarak hayatını ölen emekli öğretmen 66 yaşındaki Muteber Benekli toprağa verildi.

Umut Derneği, ‘Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri kapsamında Yimpaş AVM Salonu'nda dün akşam kutlama programı düzenlendi. Programı izlemek isteyen kadınlar 5'inci katta bulunan salona çıkmak için 6 kişilik asansörü kullanmak istedi. Zemin katta duran 6 kişilik asansör kabinine giren 9 kişiden sonra kapı kapanmadan 2 kadın daha binmek istedi. Asansör hızla düşerken son anda kabine girmek isteyen Muteber Benekli, kapı kapanmadan kabin ile duvar arasına sıkışarak ağır yaralandı. Çağrılan Sivil Savunma ve itfaiye ekibinin çalışmaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan Benekli, Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak, kurtarılamadı.

Yimpaş AVM'deki kaza sırasında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer'in de asansörde olduğu belirtildi. Başer, asansöre fazla kişinin bindiğini ve kapı kapanmadan kabinin düştüğünü anlatırken şöyle dedi:

“Kutlu Doğum Haftası' programına katılmak için gelmiştik. Asansör önünde ablamla birlikte sıra beklerken bizden önce programın düzenlendiği kata 3 asansör çıktı. 4'üncüde asansör bize geldi. Biz en öndeydik, rahat bindik, bizden sonra 3-4 kişi daha bindi, asansörün kapısı kapanmadan arkadan bir grup geldi ve bunların hepsi birden asansöre binmeye çalıştı. Ben arkadan ‘Fazla binmeyin asansörün kapısı kapanmıyor, birkaçınız inin’ dedim. Bu arada yine binenler oldu, sözüm bitmeden asansör düştü. Bir kadın asansöre sıkıştı, düşmenin etkisiyle nasıl sıkıştığını tam göremedim sadece ayağını gördüm. Bizleri kurtarmak için erken müdahale oldu. 5-10 dakika içerisinde çıktık. O bayandan başka kimse yaralanmadı.”

Asansör kazasında ölen emekli öğretmen Muteber Benekli, bugün öğle saatlerinde Yozgat Çapanoğlu Büyük Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenazeye Benekli’nin yakınları, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yimpaş Holding başkanı Dursun Uyar ve çok sayıda kişi katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!