Arzu Okay'ın gurur tablosu

Güncelleme Tarihi:

Arzu Okayın gurur tablosu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 02:00

Fransa’da yaşayan 70’li yılların erotik film yıldızı Arzu Okay’ın kızı Eda Su Neidik, “Play Me, I’m Yours” (Çal Beni, Seninim) adlı proje için piyano boyadı. Neidik, çıkış noktasının Mevlana olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

PİYANO BOYADILAR (FOTO GALERİ) 

ANNESİ BİR DÖNEMİN FİLM YILDIZIYDI

2008 yılında Luke Jerram adlı İngiliz sanatçı tarafından hayata geçirilen “Play Me, I’m Yours” (Çal Beni, Seninim) projesinde ilk kez bir Türk yer aldı. 70’li yıllarda Yeşilçam’ı kasıp kavuran seks filmleri furyasının en gözde oyuncularından Arzu Okay’ın kızı Eda Su Neidik, bu yıl Paris’te “Fete de la Musique” adıyla başlayan proje kapsamında piyano boyadı. Neidik, ‘eserini’ oluştururken Mevlana’nın “Gel” şiirinden esinlendiğini söyledi. Paris Sorbonne Üniversitesi’nin Resim bölümünden mezun olan Neidik, “Bu sanat hareketiyle insanlara bizim topraklarımızdan ve kültürümüzden bir parça sunmak istedim. Bu projeyle, hem Mevlana’yı tanıtmayı hem de onun sanat anlayışını paylaşmayı amaçlıyorum. Mevlana müziğin evrensel olduğunu söylüyor” dedi. Proje kapsamında 40 sanatçının renklendireceği 40 piyanonun 22 Haziran-8 Temmuz günleri arasında Paris’in çeşitli yerlerinde sergileneceğini belirten Neidik, “Piyanolar Paris’in ardından farklı ülkelerde sergilenecek. O yüzden ‘Mevlana’nın ‘Gel’ şiirini uygun buldum” diye konuştu.

Fransa’da yaşıyorlar

Kızı Eda Su Neidik ile birlikte Fransa’da yaşayan Arzu Okay, orada deri işiyle uğraştığını ve şimdilik Türkiye’ye dönmeyi düşünmediğini söyledi. Okay, kızı için de “Emeklerimin geri döndüğünü görmek keyif veriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!