Artvin Hopa'da fırtına: Kuru yük gemisi karaya oturdu... 13 mürettebat kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 10:43

Artvin'in Hopa ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle sürüklendiği kıyıda karaya oturan Palau bandıralı 'FR Pearl' adlı kuru yük gemisinde mahsur kalan 6'sı Türk, 5'i Azerbaycanlı, 2'si Endonezyalı olmak üzere toplam 13 mürettebat, gemiyle kara arasında kurulan makaralı çelik halat sistemiyle kurtarıldı.

Haberin Devamı

Esenyalı Gemi İşletmeciliği'ne ait "FR Pearl" isimli kuru yük gemisi Artvin’in Hopa ilçesi açıklarından fırtına ve dev dalgalar nedeniyle kıyıya sürüklendi. Gemi daha sonra ise karaya oturdu.

Artvin Hopada fırtına: Kuru yük gemisi karaya oturdu... 13 mürettebat kurtarıldı

Geminin karaya oturması üzerine başlatılan kurtarma operasyonuna AFAD, Sahil Güvenlik, AKUT, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri katıldı. Ekipler, dalgalar nedeniyle denizde sürekli hareketlenen gemiye bağlanan çelik halatları kıyıdaki ağaçlara bağlayıp önlem aldı. Jandarma ekipleri, kıyıda oluşturulan insan zinciriyle de halatları tutarak, çalışmalara destek verdi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kıyıya çıkarılan gemi personelleri, güvenli alana alınıp, bölgede bekleyen sağlık ekipleri tarafından tedbir amaçlı kontrolden geçirildi. 13 mürettebatın genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. 

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Artvin Hopada fırtına: Kuru yük gemisi karaya oturdu... 13 mürettebat kurtarıldı

DÖNÜŞ YOLUNDA KARAYA OTURDU

Bu arada kuru yük gemisinin dün Gürcistan'ın Batum Limanı'na yükünü boşalttıktan sonra boş olarak dönüşe geçip, akşam saatlerinde etkili fırtınaya karşı önlem için Hopa açıklarına demirlediği, sabah saatlerinde ise dev dalgalar nedeniyle kıyıya sürüklenip, ardından karaya oturduğu öğrenildi.

13 personeli kurtarılan geminin oturduğu karadan alınması için de hava koşullarının elverişli hale gelmesiyle ayrı bir çalışma başlatılacağı belirtildi.

GEMİ FIRTINA DİNİNCE GÜVENLİ BÖLGEYE ÇEKİLECEK

'FR Pearl' adlı kuru yük gemisinin bulunduğu bölgede ekipler, emniyet şeridi çekilen sahil bandını yaya geçişine kapattı.

Haberin Devamı

Ağır hasar alan gemi ise bölgede etkili olan şiddetli sağanağın azalması ve etkili fırtınanın dinmesi sonrası planlanacak operasyonla, bulunduğu yerden güvenli bölgeye çekilecek.

Bu arada sağlık durumları iyi olan ve ilçede misafir edilen yabancı mürettebatın ise işlemleri sonrası ülkelerine gönderileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!