Artist mikroplar

Güncelleme Tarihi:

Artist mikroplar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 21:01

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji bölümünden Dr. Mehmet Berkmen, İspanyol sanatçı Maria Penil ile çeşitli türdeki bakterileri kullanarak petri kaplarını bir tuvale dönüştürdü.

Haberin Devamı

Artist mikroplar

İkilinin farklı türdeki bakterilerle hayata geçirdikleri ‘Nöronlar’ çalışmaları American Mikrobiyoloji Birliği’nin düzenlediği ‘Agar Sanat Yarışması’nda birinci seçildi. Berkmen ve Penil, yarışmaya 10 farklı çalışmayla başvurdu. ‘Hücre Hücreye’ çalışmaları da Facebook’taki halk oylamasında 3 bin 500’den fazla oyu almayı başararak en beğenilen eser oldu. İkili, Hollandalı ünlü ressam Van Gogh’un ‘Yıldızlı Gece’ tablosu ve Andy Warhol’dan esinlenerek farklı çalışmalar da ortaya koydular. Berkmen, yaptığı çalışmayla felaketlerle anılan bakteriler dünyasının, sanatsal yönünü göstermek istediğini söyledi.

Haberin Devamı

Artist mikroplar

BAKTERİLER HARİKALAR

MİKROBİYOLOJİ alanında çalışmalarını sürdüren Dr. Mehmet Berkmen, bu sıradışı çalışmayı şöyle anlatıyor: “İki yıl önce bir restorandayken duvardaki resimlere gözüm takıldı. Kimin yaptığını sordum. Orada garsonluk yapan Maria Penil’e ait olduğunu söylediler. Ben de ona bakterileri kullanarak biyo-sanat yapmayı önerdim. Ona bakterilerle güvenli bir şekilde nasıl çalışılabileceğini öğrettim. Ardından ortaya bu harika çalışmalar çıkmaya başladı.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!