Artık yolları ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Artık yolları ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2011 00:00

Tunceli’de, PKK’lı teröristlerin halı sahada maç yapan polislere yönelik düzenlediği saldırıda şehit olan komiser Cem Kerman ve öğretmen eşi Dilay Turan Kerman, dün son yolculuklarına uğurlandı. Ailelerinin isteği üzerine, 27 yaşındaki Cem Kerman memleketi Edirne’de, 28 yaşındaki Dilay Turan Kerman ise Ankara’da toprağa verildi. Cenazelerde “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları yükseldi.

Haberin Devamı

TUNCELİ’de halı sahada futbol maçı yapan polislere yönelik düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Komiser Cem Kerman (27) ile öğretmen eşi Dilay Turan Kerman (28), dün gözyaşları içinde toprağa verildi. Komiser Cem Kerman’ın, ailesinin yaşadığı Edirne’de düzenlenen cenaze törenine yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Şehidin cenazesi önce Edirne Meydan Mahallesi’ndeki baba evine götürüldü. Buradaki duaların ardından Edirne Valiliği bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene, 3 ay önce şehit düşen polis memuru Gökmen Şimşek’in eşi 26 yaşındaki Ece Şimşek de katıldı. Şehidin babası Ercan Kerman, törende yaptığı konuşmada oğlunun görev arkadaşı polislere “En büyük göreviniz ölmemek” dedi. Selimiye Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazı öncesinde, Gülsen ve Ercan Kerman çifti ile şehidin ağabeyi Bilal Kerman, tabuta ellerini sürdü ve öptü. Cenazeye katılanlar, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları attı. Cem Kerman, Buçuktepe Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Sözlerin tükendiği yer
Şehit Cem Kerman’ın eşi Dilay Turan Kerman da ailesinin yaşadığı Ankara’da, Kocatepe Camisi’nde düzenlenen tören sonrasında toprağa verildi. Genç öğretmeni, okul arkadaşları da son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Suat Karaküçük, Dilay Öğretmen’in güler yüzlü ve enerjik bir insan olduğunu belirterek, okulun birçok topluluğunda aktif olarak görev aldığını aktardı. Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, şehit cenazelerinde kelimelerin bittiğini, sözlerin tükendiğini ve duyguların sel olduğunu anlattı. Cenaze namazının ardından amca Bekir Turan ve kardeşi Eray Turan tabuta sarılarak ağladı. Baba Saim Oğuz Turan, güçlükle ayakta dururken, anne Havva Turan ise fenalık geçirerek, hastaneye götürüldü. Şehit Kerman, Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Cenaze sonrası cami giriş duvarına çıkan ve akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen bir kişi de “Bu davayı takip edin, bu köpeklerin kim olduğunu gösterin, hepimizin hayatı tehlikede” diye bağırdı.

/images/100/0x0/55ea4670f018fbb8f8756d22

Cenazede siyasiler buluştu
Dilay T. Kerman’ın cenaze törenine şu isimler katıldı: TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, CHP TBMM Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, CHP Milletvekilleri Kamer Genç ve Gülsün Bilgehan.
3 polis taburcu oldu
Tunceli’deki hain saldırıda yaralanan ve tedaviye alınan polis memurlarından 3’ü dün taburcu edildi. Aynı hastanede tedavisi devam eden 3 polis memurundan Gülhan Yavuz ise dün hava ambulansıyla Ankara’ya sevk edildi. Saldırıyla ilgili Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturmayı Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı sürdürecek, dosyayı Malatya’ya gönderecek. Emniyet Genel Müdürlüğü de inceleme yapmak üzere 2 polis başmüfettişini Tunceli’ye gönderdi. Polis, saldırı sonrası 15 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Ata’nın anısıyla uğurladılar

Haberin Devamı

TUNCELİ’de halı sahada futbol maçı yapan polislere yapılan silahlı saldırıda komiser eşi Cem Kerman ile birlikte şehit olan öğretmen Dilay Turan Kerman’ın Kocatepe Camisi’ndeki cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Dilay Turan Kerman’ın cenazesinde, anne Havva Turan fenalık geçirdi. Anne Turan’ı, kızının Gazi Üniversitesi’nden arkadaşları kucaklayarak ambulansa kadar taşıdı. Törende şehidin yakınlarının giydiği Atatürk ve bayraklı tişörtler dikkat çekti. Cenazede, öğrencilik yıllarında, Gazi Üniversitesi Doğa Sporları Klübü üyesi olan Kerman’ın, okuldan ve kulüpten arkadaşları gözyaşlarını tutamadı.
Şehit komiser Cem Kerman’ın cenaze töreninde, anne Gülşen Kerman ve Atatürk resimli, siyah kıravat takan baba Cemal Kerman güçlükle ayakta durabildi. Gözüyaşlı anne-baba, birbirlerine sarılarak teselli bulmaya çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!