Arslan köpek

Güncelleme Tarihi:

Arslan köpek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 22:17

Kangal köpekleri, İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden The Times’a haber oldu.

Haberin Devamı

Gazetenin ödüllü muhabiri Louise Callaghan’ın Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi Sorumlusu Hüseyin Yıldız’dan bilgi alıp yaptığı haberde, Kangal’ları ‘Süper büyüklükteki arslan köpek’ diye nitelendi.

EN SAF SOY
Kangal köpeklerin, en saf soy ağacına sahip köpekler arasında yer aldığı kaydedilen haberde, Hüseyin Yıldız ise 'köpeklere fısıldayan adam' olarak tanıtıldı.

Haberde, Kangal köpeklerin İngiltere'de yoğun ilgi gördüğünden bahsedilirken, yasa dışı yetiştirilen Kangal köpeklerin ülkede 'yeraltı köpek dövüşleri'nde kullanıldığına da dikkat çekildi. Avrupa'da, geçmişte Kangal köpeklerinin adının geçtiği bazı olumsuz olaylar nedeniyle bir ara sayılarının azaldığına dikkat çekilirken, İngiltere Kangal Topluluğu Başkanı Sheila Reed'in görüşlerine haberde yer verildi. Türkiye'nin koyduğu koruma ve ihracat kısıtlamasından da bahsedildi. Sivas İl Özel İdaresi Seçkin Irk Kangal Köpeği Eğitim ve Üretim Merkezi Sorumlusu Yıldız ise Kangal köpeklerin ününün, dünyanın her yerine yayıldığını belirterek, şunları söyledi: 

DÜNYADA NAMLI
"İlk önce buraya gelip görmeleri bizi mutlu etti. Neticede uluslararası bir kimliğe sahip Kangal köpekleri. Onun için de insanları da uluslararası birleştiren bir köpek soyumuzdur ve dünyaca da ünlü her tarafa nam salmıştır. Bu, Türkiye için değil; bütün dünya için güzel bir görüntüdür. Böylelikle Sivas'ımızın, ülkemizin turizmine de ek bir katkıdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!