Arsadan 5.5 milyar dolarlık ’en zengin Japon’ çıktı

Güncelleme Tarihi:

Arsadan 5.5 milyar dolarlık ’en zengin Japon’ çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2007 00:00

Japonya’da arazi fiyatlarında son dönemde başlayan tırmanış ülkede yeni bir zengin çıkardı.

Gayrinmenkul sektöründe geliştirdiği projelerlele son dönemde adından sözettiren Mori Trust’ın CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Akira Mori, ülkenin en zengini durumunda olan Softbank’ın kurucusu Masayoshi Son’u geride bıraktı.

SERVETİ 5.5 MİLYAR DOLAR: 69 yaşındaki Akira Mori, Japonya’da 16 yıldan bu yana ilk kez gözlenen arsa ve arazi fiyatlarındaki artışlardan faydalanarak, servetini geçen yıl 700 milyon dolar artırdı ve 4.8 milyar dolardan, 5.5 milyar dolara yükseltti. Böylece Mori, Japonya’nın en zenginleri listesinde birinci sıraya yerleşti. Forbes Asia’nın haziran sayısında yeralan sıralamaya göre, Mori, daha önce beşinci sırada yer alıyordu.

50 MİLYON DOLARLA GEÇİLDİ: Forbes Asia’nın yayınladığı 2006 yılı verilerine göre Japonya’nın en zenginleri listesinde, daha önce birinci sırada bulunan ülkenin önde gelen bilişim şirketlerinden Softbank’ın kurucusu Masayoshi Son, ülkenin en zengini ünvanını 50 milyon dolarlık farkla Mori’ye kaptırdı. Forbes Asia’nın yayınladığı rakamlara göre, 2000 yılından bu yana ülkenin en zengini listesinde birinci sırada olan 49 yaşındaki Son’un serveti, 2006 yılında 7 milyar dolardan 5 milyar 450 milyon dolara geriledi.

SAYI ARTTI, SERVET AZALDI: Japonya’nın önde gelen kablosuz servis operatörlerinden biri olan Softbank’ın piyasa değeri, Ocak 2006’dan bu yana yüzde 44 oranında değer kaybetti. Şirketin değerindeki bu düşüş Son’un ülkenin en zengini ünvanını kaybetmesinde etkili oldu. Türkiye de dahi dünyanın önde gelen üykelerinde her yıl en zenginlerin listesini yayınlayan Forbes’a göre, ülkede zengin dolar milyarderi sayısı 29’dan 30’a çıkmasına rağmen, Japonya’nın en zengini olan 40 kişinin serveti yüzde 10.5 oranında azalarak, 79 milyar 200 milyon dolara geriledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!