Arkandayız ama Köşk’e çıkma

Güncelleme Tarihi:

Arkandayız ama Köşk’e çıkma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2007 00:00

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu’nun dünkü toplatısından Başbakan Erdoğan’a Cumhurbaşkanı adayının belirlenip açıklanmasıyla ilgili ’tam destek’ kararı çıktı. Toplantıda bazı MKYK üyeleri ’Arkandayız ama Köşk’e çıkma’ dedi. Erdoğan bakanlarla da görüşecek.

AKP’nin dün 7 saat süren MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı adayının belirlenip açıklanması konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan’a tam yetki verildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminin masaya yatırıldığı AKP MKYK toplantısında Başbakan Erdoğan’a "Köşk’e çıkma" diyenler oldu. Ancak bu görüşü ifade edenler, "Yine de çıkmaya karar verirseniz desteğimiz sizinle, arkanızdayız. Kararınız kararımızdır" sözünü de verdi.

BAKANLAR ÇIKIN DEDİ MKYK üyesi kabine üyelerinden Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Devlet Bakanları Beşir Atalay, Ali Babacan ve Abdüllatif Şener, Erdoğan’a "çık" dediler. Çiçek, "Özal, ANAP’ın en zayıf olduğu dönemde Köşk’e çıktığı için sorunlar çıktı. Şimdi bizim ise böyle bir sorunumuz yok. Siz partinin en güçlü olduğu dönemde çıkmış olacaksınız" dedi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de Erdoğan’ın Köşk’e çıkmasına destekledi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise "çık" ya da "çıkma" demedi.

A TAKIMI "ÇIKMA" DEDİ Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, MYK’da "çıkma" diyenlerin özelikle Erdoğan’a yakın isimler olması dikkat çekti. Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Dengir Mir Mehmet Fırat, Nihat Ergün, Emine Sözen, Şaban Dişli, Reha Denemeç, Necati Çetinkaya ve Genel Sekreter İdris Naim Şahin’in sözleri "çıkma" diye yorumlandı. Genel Başkan Yardımcıları Şükrü Ayalan ve Bülent Gedikli ise "çıkması" yönünde görüş açıkladı. Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar ve Nazım Erken ise açıkça çıkması ya da çıkmaması yönünde bir görüş bildirmedi.

DANIŞMANLAR BÖLÜNDÜ Erdoğan’ın MKYK üyesi danışmanları da farklı tutum aldı. Erdoğan’ın siyasi danışmanı Ömer Çelik, çok kuvvetli ifadeler kullanarak "çıkmalısınız" derken, diplomasi danışmanı Egemen Bağış ise çıkmaması yönünde görüş bildirdi. Ancak, Bağış, Erdoğan’a çıkmaya karar vermesi halinde bütün grubun tek vücut olarak arkasında duracağını da söyledi. Erdoğan’ın "danışmanı" Cüneyt Zapsu’nun da başbakanın Köşk’e çıkmasına sıcak bakmadığı kaydedildi.

ÇANKAYA SİZE DAR GELİR Ayşe Böhürler, Sait Yazıcıoğlu, Fatma Şahin, Ahmet Edip Uğur, Güldal Akşit’in de aralarında bulunduğu 30 kadar üye ise şu gerekçelerle çıkmaması yönünde görüş bildirdiler:"Köşk size dar gelir. Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanlığı önemlidir ama Başbakanlık da önemlidir. Seçmen de taban da partinin başında kalmanızı, Başbakan olarak devam etmenizi istiyor. Cumhurbaşkanı olma düşüncenizi bir dönem ertelerseniz seçimlerden çok daha güçlü bir şekilde geliriz." Erdoğan ise "Makam mevki peşinde değilim, bunlar geçici şeyler. İlla Cumhurbaşkanı olayım diye de bir iddiam yok. Benim amacım bu ülkeye, bu millete hizmet etmek. Biz hizmet için varız. Millete hizmet için var olduğumuzu göstermemiz lazım" karşılığını verdi.

Malatya’daki olay bir vahşet

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Malatya’ da bir kitapevinde işlenen cinayeti ’vahşet’ olarak niteledi. Erdoğan şunları söyledi:"Şu anda zanlı olarak yakalananlar var. Ama gerçek faillere bir an önce ulaşılması noktasında zaten savcılık da olaya el koymuş durumda. Böyle bir vahşetin ülkemizde yaşanması sorumluluk mevkinde olan bizleri de üzmektedir. Şu andaki bütün gayretimiz bir an önce faillerin net olarak olarak meydana çıkması. "

Foto Muhabiri

Foto Muhabirleri Derneği’nin Sehraton Oteli’nde düzenlenen ödül törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, foto muhabirlerinden birinin fotoğraf makinasını alarak, fotoğraf çekti. Erdoğan, yarışmada birinci olan gazetecilere de ödüllerini verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!