Arkadaşlarla 'eğlenelim' demiştik

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşlarla eğlenelim demiştik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2000 00:00

Haberin Devamı

TRAVESTİ CİNAYETİ DAVASI

12 Mayıs 2000 gecesi meydana gelen olayla ilgili yargılanan sanık Ayhan Vanlı’nın taammüden adam öldürmek suçundan idamı, gasp suçundan da 15 ile 20 yıl arasında ağır hapsi isteniyor. Coşkun Demir’in adam öldürmek suçunu kolaylaştıracak şekilde suça iştirak etmek ve gasp suçlarından 35 yıl ağır hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, Ahmet Kırbıyık'ın da 24 yıl ağır hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

FERDİ Tayfur'un ‘‘Hadi köyümüze dönelim’’ şarkısına çekilen klipte oynayan 'Gonca' lakaplı travesti Cüneyt Vağdar’ın Teşvikiye'de öldürülüp soyulması, 'Seren' lakaplı travesti Murat Taç'ın da dövülmesi olayıyla ilgili davada bir sanık daha sorgulandı. Sanıklardan Ahmet Kırbıyık ilk saldırının maktül Vağdar’dan geldiğini iddia ederek ‘‘Ayhan, elinden bıçağı alarak Gonca’ya saplamış. Ben görmedim’’ dedi.

İstanbul 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, sanıklar Ahmet Kırbıyık ile Coşkun Demir katıldı. Sanık Ayhan Vanlı gelmediği duruşmada, sanık Coşkun Demir, maddi durumunun kötü olduğunu, avukat tutacak parasının olmadığını, kendisine avukat tahsis edilene kadar ifade vermek istemediğini söyledi. İlk sorgusu yapılan Ahmet Kırbıyık ise olay gecesini şöyle anlattı:

Para yüzünden tartıştı

‘‘Arkadaşlarla alkol almıştık. Ayhan 'Eğlenelim' dedi. Benim daha önce de beraber olduğum travestiler Gonca ve Seren’i aradım. 30 milyon lira karşılığında anlaştık. Travestilerin Teşvikiye’deki evine gittik. Ben beraber olmadım. Alkollü olduğum için, salonda dinleniyordum. Gonca ve Ayhan’ın girdiği odadan tartışmalar duydum. Gonca dışarı çıktı, mutfaktan bıçak alarak Ayhan’a saldırmak için hamle yaptı. Ayhan bıçağı elinden alarak Gonca’ya saplamış. Ben görmedim. Sonradan, Ayhan bana, Gonca'yla, daha fazla para istediği için tartıştıklarını söyledi. Çok korkmuştuk. Silahları olabileceğini düşünerek, ikisinin çantasını ve arabalarının anahtarını alıp kaçtık. Panikten ambulans bile çağıramadık...’’

Travestilerden çalınan bilezik ve bilekliği satın alan kuyumcu Murat Demirkol ise duruşmadaki ifadesinde ‘‘Altınları bozduran kişileri hatırlamıyorum’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!