Arkadaşının babasını öldürene ömür boyu hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Arkadaşının babasını öldürene ömür boyu hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 11:18

ADANA’da iş arkadaşıyla kavga eden oğlu 24 yaşındaki Gökhan’ı barıştırmak için gittiği evde, bıçaklanarak öldürülen 53 yaşındaki Ahmet Sakar’ın katil zanlısı 34 yaşındaki Serdal Demir hakkında ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

5 Mart tarihinde meydana gelen olayda, özel bir kargo şirketinde çalışan Gökhan Sakar, iş arkadaşı Serdal Demir ile küfürleşme yüzünden kavga etti. Akşam, kavga olayını evde anlatan Sakar iddiaya göre, babası Ahmet ve kardeşleri Gökhan, Faruk ve Ramazan Sakar ile Serdal Demir’in Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine barışmaya gitti.

Ancak, burada ikinci kez çıkan kavgada, taraflar birbirlerine demir çubuk, sopa ve bıçakla saldırdı. Olayda kalbinin üzerinden bıçaklanan tekstil işçisi Ahmet Sakar, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Serdal Demir’in 4 aylık hamile olan nikahsız eşi Arzu Aydaş da çıkan arbede sırasında yediği yumruklarla baygınlık geçirdi.
Olayın ardından kavgada bıçağı kullandığı iddia edilen ve kendisi de çeşitli yerlerinden yaralanan Serdal Demir, gözaltına alınarak sevk edildiği mahkemece cinayet suçlaması ile tutuklandı. Olay günü Gökhan Sakar’ın kendisine ağır küfürler ettiğini ve akşam da babası ve kardeşleri ile baskına geldiğini ileri süren Serdal Demir, verdiği ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini öne sürdü. Evinin önünde çıkan arbedede, birlikte yaşadığı eşinin dayaktan bayıldığını belirten Demir, “İşyerinde Gökhan’la kavga ettik. İş arkadaşlarımız ayırdılar. Eve geldikten sonra Gökhan, babası ve kardeşleri ile geldi. Kapı çalınca açtım. Ahmet Sakar, yüzüme tokat atarak içeri girmeye çalıştı. Daha sonra birbirimize girdik. Hamile eşime yumruklarla saldırıp bayılttılar. Ancak benim elimde bıçak yoktu. Kimseyi de bıçaklamadım. Bunun için fırsatım da yoktu” diye kendini savundu.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın, olayla ilgili iddianameyi tamamlamasının ardından cinayet zanlısı Serdal Demir hakkında ‘Adam öldürme’ suçlaması ile ömür boyu, ölen Ahmet Sakar’ın çocukları Gökhan, Faruk ve Ramazan Sakar hakkında ise yaralama suçlaması ile birer yıl hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Yaşadığı Metropol Yüreğir İlçesi’nde sevilen bir kişi olan Ahmet Sakar’ın ölümü, üzüntüye neden olmuştu. İşçi maaşı ile okuttuğu kardeşlerinden biri hakim, 3’ü de doktor olan Sakar için kurulan taziye evini ziyaret eden AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat ve o dönem Yüreğir Belediye Başkanı olan AKP’li Ömer Topçu başsağlığı ziyaretinde bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!