Arınç'ın şapkaları

Güncelleme Tarihi:

Arınçın şapkaları
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2012 17:50

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın çeşitli ülkelerinden Türkiye'ye gelen çocuklarla bir araya geldi. Arınç ve çocukların buluşması renkli görüntülere sahne oldu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Dünyanın birçok noktasında açlık, sefalet, yokluk, fakirlik var. Bütün bunlara karşın hiçbir beklentiye girmeden aynı fotoğraf karesinde mutlu pozlar veren bu çocuklar aslında ne olması gerektiğini çok güzel anlatıyorlar. Umarım Türkiye'den bir ışık olarak doğan barış ve dostluk mesajı dünyanın her noktasına ulaşır ve geleceğimiz adına daha da güzel günler yaşarız” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TRT'nin düzenlediği Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne katılmak üzere Türkiye'de bulunan dünya çocuklarını Başbakanlık Yeni Bina'da kabul etti.
TRT'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Konya'da organize ettiği Uluslararası Çocuk-Medya Konferansı'na katıldığını ve orada da çocuklarla bir araya geldiğini anımsatan Arınç, bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adına çocukları kabul ettiğini hatırlattı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Cumhuriyet'in kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen bir bayram olduğunu ve çeşitli etkinliklerle kutlandığını anlatan Arınç, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak kabul etmesinin ardından TRT'nin kutlamaları uluslararası bir boyuta taşıdığını söyledi.

BÜLENT ARINÇ VE ŞAPKALARI / FOTO GALERİ

“TRT bu yıl kutlamaların içeriğini zenginleştirdi”

Arınç, TRT'nin bu yıl kutlamaları farklı bir boyuta taşıyarak, içeriğini zenginleştirdiğini, Konya'da sergi, gezi ve oyunların da aralarında bulunduğu bir dizi etkinlikler düzenlediğini ifade ederek, dünya çocuklarının yapılan programlarla her yönüyle güzel zaman geçirme fırsatı bulduğunu belirtti.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında bugüne kadar Türkiye'ye 100'den fazla ülkeden 21 bin çocuğun geldiğini vurgulayan Arınç, “Bu ziyaretler çok güzel gelişmeleri de beraberinde getiriyor. ülkemize bugün çocuk olarak gelenler, yarın kendi ülkelerinin yöneticisi olarak gelebilmektedir. Bu da turizmden ticarete kadar her alanda ilişkilerimize olumlu yansımaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesi; 'egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünde anlatılmaktadır. Bunun anlam ve önemini çok iyi kavramış millet olarak gelecek nesillerimize daha modern, yaşanır, daha refah içinde bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur” dedi.
Salonda dünyanın birçok noktasından gelen çocukların herhangi bir sorun yaşamadan, sevgiyle, şefkatle birbirlerini kucakladıklarını, bunları yaparken de hiçbir ön yargı ve beklenti içerisinde olmadıklarını ifade eden Başbakan Yardımcısı Arınç, şunları kaydetti:
“Bu durum biz büyüklere çok önemli bir mesaj veriyor. Başta komşumuz Suriye'de olmak üzere dünyanın birçok noktasında şiddet var, ölüm var, kargaşa var, dışlanma var, ötekileştirme var. Dünyanın birçok noktasında açlık, sefalet, yokluk, fakirlik var. Bütün bunlara karşın hiçbir beklentiye girmeden aynı fotoğraf karesinde mutlu pozlar veren bu çocuklar aslında ne olması gerektiğini çok güzel anlatıyorlar. Umarım Türkiye'den bir ışık olarak doğan barış ve dostluk mesajı dünyanın her noktasına ulaşır ve geleceğimiz adına daha da güzel günler yaşarız.”
Başbakan Yardımcısı Arınç, daha sonra TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile tek tek yanına gelen çocukların getirdiği hediyeleri kabul etti ve onlara kendi hediyelerini sundu.

“Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Türkçe bilen bir çocuk...”

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden gelen kız çocuğunun Türkçe konuşarak hediyesini vermesine şaşıran Arınç, çocuğun ülkesindeki Türk kolejinde okuduğunu öğrenince, “Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden Türkçe bilen bir çocuk, ne kadar güzel” dedi.

Arınç, Kırgızistan'dan gelen çocuğun verdiği yöresel şapkayı TRT Genel Müdürü Şahin'e giydirdi, Kırım-Tatar özerk bölgesinden gelen çocuğun hediyesi kalpakla Vietnamlı çocuğun sunduğu yöresel şapkayı da kendisi taktı. Arınç, dünya çocuklarıyla toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!