Arınç ilk yurtdışı gezisine eşiyle gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Arınç ilk yurtdışı gezisine eşiyle gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2002 15:15

TBMM Başkanı Bülent Arınç, 15-21 Aralık 2002 tarihleri arasında, Meclis Başkanı Manohar Joshi'nin resmi davetlisi olarak Hindistan'ı ziyaret edecek. Arınç'a, Sezer'i uğurlama törenine türbanıyla katıldığı için tartışmalara yol açan eşi Münevver Arınç'ın da eşlik etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Arınç, Başbakanlığa ait özel uçak ATA ile gerçekleştireceği geziye Hindistan'ın Başkenti Yeni Delhi'den başlayacak. Arınç, 16 Aralık Pazartesi günü Mahatma Gandi'nin mezarını ziyaret edecek, aynı gün, Hindistan Parlamentosu'nda temaslarda bulunacak.

Hindistan Meclis Başkanı Joshi de Arınç ve beraberindekiler onuruna bir akşam yemeği verecek.

TBMM Başbakanı Arınç, 17 Aralık Salı günü  Hindistan'ın yeni seçilen Cumhurbaşkanı A.P.J. Abdülkelam tarafından kabul edilecek. Arınç temaslarını, Hindistan Başbakanı Atal Behari Vajpayii ve Dışişleri Bakanı Jaswant Sigh'i kabul ederek sürdürecek.

18 Aralık Çarşamba günü Yeni Delhi'den trenle Agra kentine geçecekolan Arınç, burada bulunan ünlü Tac Mahal'i ziyaret edecek.

Arınç, 19 Aralık'ta da Bangolor eyaletine geçerek, burada bulunan teknoloji üretim merkezlerini gezecek. Arınç, burada yerel eyalet temsilcileri ile de görüştükten sonra Bombay'a geçecek.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Arınç, Bombay'dan yine özel uçak ATA ile 21 Aralık 2002 tarihinde Türkiye'ye dönecek.

Arınç'ın gezisine eşi Münevver Arınç'ın eşlik etmesi beklenirken, AK Parti Amasya Milletvekili Akif Gülle ile CHP Çorum Milletvekili Feridun Ayvazoğlu da heyette yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!