Arınç: Hizbullah araştırması sabote edildi

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Hizbullah araştırması sabote edildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2001 00:00


TBMM Danışma Kurulu, koalisyon ortağı partilerin temsilcilerinin katılmaması nedeniyle toplanamadı. FP Grubu, ''Terör olayları ve Hizbullah terör örgütü'' konusundaki Meclis Araştırması önergesinin 30 Ocak Salı günü görüşülmesi istemiyle Danışma Kurulu'nu toplantıya çağırmıştı. FP'li arınç DSP, MHP ve ANAP temsilcilerinin toplantıya katılmamasını sabotaj olarak niteledi.

TBMM Başkanı Ömer İzgi'nin başkanlık ettiği toplantıya, FP Grup Başkanvekili Bülent Arınç ve DYP Grup Başkanvekili Turhan Güven geldi. Danışma Kurulu, DSP, MHP ve ANAP temsilcilerinin katılmaması nedeniyle toplanamadı.

İzgi, bugünkü toplantının gerçekleşmediğini belirterek, kendisinin 29 Ocak Pazartesi günü Danışma Kurulu'nu toplantıya çağıracağını söyledi.

Arınç ise Danışma Kurulu toplantısında uzlaşma çıkmaması durumunda, 30 Ocak Salı günü, grup önerisi olarak konuyu Meclis gündemine getireceklerini belirtti.

FP'li milletevekillerince bir yıl önce verilen Araştırma Önergesi, Meclis Gündemi'nin ''genel görüşme ve Meclis araştırması'' bölümünün 93'üncü sırasında bulunuyor.

Taziye mesajıyla mı yetineceğiz?

Arınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Meclis araştırması önergesini 24 Ocak 2000 tarihinde verdiklerini belirterek, terör örgütleri ve özellikle de Hizbullah terörünün TBMM tarafından araştırılmasını istediklerini bildirdi.

Bülent Arınç, ''Çok gariptir ki, iktidar ortağı partiler Danışma Kurulu toplantısına katılmayarak, adeta bunu sabote ettiler'' dedi.

Hizbullah terör örgütü konusunda TBMM'nin araştırma yapmasının ''Anayasal bir görev olduğunu'' anlatan Arınç, daha önce Susurluk olayı, Uğur Mumcu cinayeti konusunda Meclis Araştırması yapıldığını kaydetti. Hizbullah terör örgütünün canice eylemler yaptığını belirten Arınç, şunları kaydetti:

''Bir yıl önceki olaylarla bir yıl sonraki olay henüz terörün Türkiye gündeminden düşmediğini, varsa eğer Hizbullah örgütünün bu eylemlerine ne şekilde devam ettiğini gösteriyor. Meclis buna el koymayacak da sadece başsağlığı ve taziye mesajlarıyla mı yetinecek? Bunu iktidar grubu partilerin insafına terkediyorum.

Danışma Kurulu toplantısına katılmayarak çok büyük bir hata yapmışlardır. Bu öneriye sıcak bakmadıklarını göstermişlerdir. Terörden bahsetmeyerek veya terörü küçük harflerle yazarak bu sorunu Türkiye'nin gündeminden çıkarmak mümkün değildir.''

Arınç, Diyarbakır'ın en işlek yerinde polisleri şehit edebilen bir örgütün tüm bağlantılarının ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

FP: Terör, konsensüsle önlenir
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!