Arınç: Balyoz'un hükümetle ilgilisi yok

Güncelleme Tarihi:

Arınç: Balyozun hükümetle ilgilisi yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2012 19:28

HÜKÜMET Sözcüsü Bülent Arıç, balyoz davası ile ilgili konunun hükümet ile alakalı olmadığını söyleyerek, “Bu konu bireysel olarak sorulup bireysel olarak belki cevaplandırılacak bir husustur” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakanlar kurulu sonrası açıklama yapan Arınç, TBMM tarafından verilen izin süresinin, 17 Ekim 2012 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi, Bakanlar Kurulunca imzalanıp TBMM’ye gönderildiğini de söyledi. Arınç sözlerini şöyle sürdürdü.

Karar birinci aşamasında

“Yaklaşık iki yılın sonunda kamuoyunca yakından takip edilen (Balyoz) dava sonuçlandı. Dava herkesin ilgisini çekti. Karara üzülen ve eleştirenler oldu. Karar birinci aşamasında bulunuyor. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru haklarının ne zaman kullanılacağına yönelik açıklamalar da yapıldı.

Kararla ilgili Başbakan ve ben dahil birçok kişi görüşlerini açıkladı. Bu konu bireysel olarak sorulup bireysel olarak belki cevaplandırılacak bir husustur. Bunun hükümetimizle, Bakanlar Kurulu toplantımızla hiçbir ilişkisi yok. Konu Bakanlar Kurulu’nda bir gündem maddesi olarak görüşülmedi.”

Haberin Devamı

Oslo manivela oldu

Oslo ile ilgili tartışmalar, gündemi değiştirmek için kullanılan bir manivela. Öncelikle Oslo ile ilgili tartışmalara CHP kurumsal olarak nasıl bakıyor, bunun netleşmesi lazım çünkü Genel Başkanlarının, pek çok milletvekillerinin de Parti Meclisi üyelerinin de Haluk Koç’un dile getirdiği konulara soğuk baktıkları, bunun yersiz ve zamansız olduğu, AK Parti’nin bununla suçlanamayacağı şeklindeki beyanlarını hepimiz görüyoruzHaluk Koç’un ortaya attığı bu konu kimse tarafından sahiplenilmedi ve AK Parti aleyhine kullanılabilecek materyal haline gelmedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!