Arınç: AK Parti'de kaçan birisi yok

Güncelleme Tarihi:

Arınç: AK Partide kaçan birisi yok
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 16:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu Hükümetin, bu partinin başında, birisi öksürdüğü zaman arkasına bakmadan kaçan, birisi aksırdığı zaman şapkasını alıp giden, birisi kaşını çattığı zaman (eyvah bana eyvallah) deyip kaçan birisi yok” dedi.

Haberin Devamı

ARINÇ'IN BURDUR ZİYARETİNDEN FOTOĞRAFLAR

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, halkın AK Parti'ye desteğinin eksilmediğini ve devam ettiğini bildirdi.

Arınç, yarın belediye seçimlerinin yapılacağı Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinde vatandaşlara hitap etti. Sözlerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belde halkına selam ve sevgilerini ileterek başlayan Bülent Arınç, konuşmasının başında Saadet Partisi eski genel başkanı Recai Kutan'ın vefat eden eşi Mebrure Kutan'a da Allah'tan rahmet diledi.

Yusufça'ya ilk kez geldiğini kaydeden Arınç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Yusufça programı dolayısıyla gelişini kısa süre geciktirdiğini, Baykal'ın programını bitirmesini beklediğini anlattı. Arınç, “Sayın Baykal, sözlerini tamamlasın ondan sonra gireyim, konuşmasına engel olmayayım diye düşündüm. Biraz sonra DSP'nin konuşma yapacağını biliyorum” dedi.

Yusufça'ya gelen tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür eden Arınç, Yusufça'nın buna layık olduğunu belirtti. Arınç, “Elbette hepimiz geleceğiz, fikir ve düşüncelerimizi söyleyeceğiz, adaylarımızı takdim edeceğiz. Bunlar güzel şeyler. Baykal ve diğer siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyorum. Yusufça halkına selam vermek önemlidir. Seçim sonuçları Yusufça için, Türkiye için hayırlı olsun” diye konuştu.

Partisinin yedi yıldan beri iktidarda olduğunu hatırlatan Arınç, AK Parti'nin Türkiye'deki belediyelerin yüzde 70'ine sahip olduğunu söyledi. Halkın desteğinin AK Parti'nin arkasında olduğunu belirten Arınç, bu desteğin kendilerine güç verdiğini, bu güçle hizmet vermeye devam ettiklerini kaydetti.

AK Parti'nin 2001 yılında kurulmasından bu yana yaşanan gelişmeleri kronolojik sırayla anlatan Arınç, ilk seçimde iktidara gelen AK Parti'nin 2004'te yapılan
mahalli idareler seçimlerinde büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinin büyük çoğunluğunu kazandığını hatırlattı. Arınç, 2004'teki yerel seçimlerde partisinin yüzde 42 oy aldığını, 2007'deki genel seçimlerde de halkın desteğini alan AK Parti'nin tek başına iktidar olma başarısını elde ettiğini anlattı. AK Parti'nin Mart ayında yapılan yerel seçimlerden de başarıyla çıktığına işaret eden Arınç, şunları söyledi:

“Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Kurulduğumuzdan bu yana dört büyük imtihandan geçtik. İki genel, iki mahalli seçim geçirdik. Geçen mahalli seçimlerde de 16 büyükşehirin 10'unu, 47 il belediyesini, 475 ilçe belediyesini, bin 190 belde belediyesini kazandık. Yani belediyelerin yüzde 70'ini aldık. Ne kadar iftihar etsek azdır. Halkımızın desteği eksilmiyor, devam ediyor.”

REJİM DE ANAYASA DA YERİNDE

Haberin Devamı

Bülent Arınç, Burdur'un Gölhisar ilçesine bağlı Yusufça beldesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, iktidarın hizmetlerine rağmen, “Laiklik elden gidiyor, rejim tehlikede, inciniyor” eleştirisinde bulunanlar olduğunu belirterek, “Geç bunları... Bunların hiç birisinin kıymeti yok. Rejim de yerinde, Anayasa da yerinde, laiklik de yerinde. Sadece halka hizmet eden bir iktidar var, senin hazmedemediğin o. Çok şükür ayakta dimdik duran bir hükümet var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gazetelerde tefrika gibi iddianameler yayımlandığına işaret eden Arınç, şöyle konuştu:

“Eğer iddianamelerde bahsi geçen işlerin yüzde 10'u başka bir partinin başına gelseydi yerinde yeller eserdi. Bizim başımıza çok şeyler geldi ama hamdolsun dimdik duruyoruz, bir yere kıpırdamadan duruyoruz. Çünkü bu hükümetin başında, bu partinin başında, birisi öksürdüğü zaman arkasına bakmadan kaçan, birisi aksırdığı zaman şapkasını alıp giden, birisi kaşını çattığı zaman (eyvah bana eyvallah) deyip kaçan birisi yok. Neler görüyor bu millet. Arkasına bakmadan kaçanları gördü. Ama iktidarın başında, bu Hükümetin başında sadece Türk milletinin, milyonların sevdasını alan bir Başbakan değil, Davos'ta dünyanın en büyük zalimine, “Sen zalimsin” diyebilen bir başbakan var.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!