Ardahan ve Ağrı rekora gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Ardahan ve Ağrı rekora gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2005 00:00

Sibirya soğukları, Doğu Anadolu’da etkisini sürdürürken, ısının sıfırın altında 33 dereceye düştüğü Ardahan ve Ağrı, soğuk hava rekorunu kırmaya koşuyor. Bölgedeki en soğuk günler, eksi 36 ile 2002 Aralık’ında Erzurum’da yaşanmıştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki şiddetli soğukların yılbaşına kadar devam edeceğini bildirdi. Yeni yıla kar yağışıyla girmesi beklenen Doğu Anadolu’da hava sıcaklığının kar yağışından sonra normale döneceği belirtildi. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere dün, Ardahan ve Ağrı’da 33, Erzurum’da 31, Muş’ta 27, Kars’ta 25, Bayburt’ta 22, Erzincan’da 17, Iğdır’da 13 dereceyi buldu. Etkili soğuklarla birlikte Doğu Anadolu’daki akarsu ve göllerin üzeri buzla kaplandı. Dizel ve benzinli araçların şiddetli soğuklar nedeniyle takviye yapılarak çalıştırıldığı bölgede yakacak sıkıntısı kendini göstermeye başladı.

PALANDÖKEN UYKUSUZ

Öte yandan Erzurum’un kayak merkezi Palandöken’e Rusya, Ukrayna, İran ve Almanya’dan gelen tatilciler, gündüz kayak, gece de sürekli eğlencelere eşlik edince uykuya zaman bulamaz oldu. Kar kalınlığının 80 santime ulaştığı ve 19 ayrı pisti olan Palandöken’de gündüzleri kayak yapan turistler için gece yapılan meşaleli kayak gösterisi büyük ilgi topluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!