Arazi mafyası bu kez öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Arazi mafyası bu kez öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sarıyer Belediye Başkanı'nın Özel Kalem Müdürü Nurbaki Karadeniz dün akşam üstü Tarabya’da kurşun yağmuruna tuttuldu.

Bir süre önce yardımcısı kurşunlanan Sarıyer Belediye Başkanı FP'li Yusuf Tülün'ün Özel Kalem Müdürü Nurbaki Karadeniz, 9 kurşunla vurularak öldürüldü. Aynı zamanda Sarıyer Spor Kulübü Genel Sekreteri olan 35 yaşındaki Karadeniz, dün asfaltlama çalışmalarını denetlemek için Tarabya, Şenevler'e gitti. Saat 17.00'de Şenevler Camii yanına geldiğinde, olay yerinde daha önce cep telefonuyla konuşarak dolaşırken görülen 25-30 yaşlarında mavi şapkalı, mavi gömlekli bir kişi Karadeniz'in otomobilinin önünü kesti. Sağ ön kapıyı açan saldırgan, bir süre konuştuktan sonra silahını çekerek tetiğe peşpeşe bastı.

Silahını çekti ama...

Saldırganın silahını çekmesi üzerine, torpido gözündeki ruhsatlı tabancasını alan Karadeniz, tetiğe basmaya fırsat bulamadan kurşunlara hedef oldu. 11 el ateş eden saldırgan hızla olay yerinden kaçarken, başına ve göğsüne 9 mermi isabet eden Karadeniz, çevreden yetişenler tarafından İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. Görgü tanıklarından Mehmet Bakış, ‘‘Arabayı durdurup, sağ ön kapıyı açtı. Sürücüye bir şeyler söyleyip, silah çekti ve 3 el ateş etti. Bir iki saniye durup yeniden ateş etti. Sonra aşağı doğru kaçtı’’ dedi.

Arazi mafyası

Karadeniz'in öldürülmesi ile 2 Haziran günü Başkan Yardımcısı Dural'a yapılan silahlı saldırının aynı nedenle gerçekleştirilmiş olabileceği belirtildi. Polis yetkilileri Dural'ın vurulması olayında azmettirici olarak yargılanan ve halen Bayrampaşa Cezaevi'nde bulunan çek-senet tahsilatçısı Yakup Süt'ten kuşkulandıklarını söylediler. Belediye Başkanı Tülün de, Dural'ın vurulmasından sonra ‘‘İşgal edilmiş trilyonluk arazileri belediyeye geri aldık bu yüzden tehdit alıyoruz’’ demişti.

Başkan yardımcısı kurtulmuştu

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Dural da 2 Haziran günü Çayırbaşı'nda makam otomobilinde kurşunlanmıştı. Kurşun, otomobilin sağ arka kapısından girip, sol arka kapısından çıkarken arka koltukta oturan Dural şans eseri yara almadan kurtulmuştu. Olaydan sonra 20 yaşındaki Suat Ertan kullandığı silahla birlikte yakalanmıştı. Kireçburnu'nda devraldığı açık plaja belediyenin işletme izni vermemesi üzerine Tülün'ü korkutmak istediğini belirten Ertan ile saldırganı azmettirdiği ileri sürülen ve halen Bayrampaşı Cezaevi'nde yatan Yakup Süt hakkında idam cezası istemiyle dava açılmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!