Aramalar devam ediyor...Kamyon parçaları bulundu

Güncelleme Tarihi:

Aramalar devam ediyor...Kamyon parçaları bulundu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 07:00

Kayan toprağın altında kalan 9 işçiyi arama-kurtarma çalışmalarına 5’inci günde de devam edildi. AFAD, TSK arama kurtarma JAK, PAK, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan 339’u arama kurtarma personeli, diğer görevlilerle beraber 1700-1800 personel bölgede görevini sürdürüyor. 626 araç, 97 aydınlatma kulesi, 32 iş makinesi, 6 dron, 44 jeneratör, 3 KBRN aracı, 5 metale duyarlı radar cihazı ile yapılan aramalarda yerleri lokal olarak belirlenen işçileri bulabilmek için çalışmalar bu bölgede yoğunlaştırıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, manganez ocağı civarında kamyona ait parçalar bulduklarını söyledi.

Haberin Devamı

BAKAN HARİTA ÜZERİNDE ANLATTI... 12 KATLI BİNA GİBİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, dünkü bilgilendirme toplantısını kriz merkezinde harita üzerinde yaptı. Toprak kaymasının meydana geldiği alanı haritada gösteren Bakan Bayraktar, 10 milyon metreküplük toprağın aktığını anlatarak, şöyle konuştu: “Bizim hesaplarımıza göre dere yatağına 5 milyon metreküplük toprağın akması söz konusu. Heyelan 2 yönlü gerçekleşiyor. Dere yatağına yüzde 80’i akıyor, bir kısmı da yan taraftaki manganez ocağının içine doğru akıyor. Burada da 1.5 milyon metreküpe yakın toprak söz konusu. 6 işçinin dere yatağına gelen büyük toprak alanında, 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımızı o bölgeye yoğunlaştırmış durumdayız. Son 24 saat arama - kurtarmayla alakalı özellikle manganez ocağındaki 3 çalışanımız için yoğun bir çalışma devam ediyor. Orada 1.5 milyon metreküpe yakın toprak var. O toprak 35 metre yüksekliğinde yani neredeyse 12 katlı bir bina yüksekliğinde. Oraya erişmeye çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

Aramalar devam ediyor...Kamyon parçaları bulundu

TOPRAĞA YER BULUNDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlğı’ndan yapılan açıklamada da şöyle denildi: “Kayma sonucu akan malzemenin, geçici olarak depolanacağı alan belirlendi. Geçirimsizliğin sağlanması amacıyla çalışmalar devam ediyor. Mevcut alanda sızdırmazlık şartlarının sağlanmasının ardından, bölgeye akan malzemenin hazırlanan bu alana kaldırılmasına başlanacak. Bölgeden her gün numune alımı da sürüyor.”

Aramalar devam ediyor...Kamyon parçaları bulundu

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!