Arama çalışmaları sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Arama çalışmaları sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2011 17:48

Adriyatik'te "Ankara" feribotu ile çarpışarak batan Reina 1 adlı Türk gemisinin kayıp mürettebatı Barbaros fırkateyni tarafından aranıyor.

Haberin Devamı

Arnavutluk arama-kurtarma ekipleri Adriyatik’te Ankara Feribotu ile çarpıştıktan sonra batan “Reina 1” isimli Türk gemisinin 8 kayıp mürettebatını arama çalışmalarına son verdi. Türkiye’den giden Barbaros fırkateyni ise çalışmalarına devam ediyor.

 

Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hasan Aşan Durres limanını ziyaret ederek, liman yetkilileriyle bir araya geldi. Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan büyükelçi Hasan Aşan, Arnavutluk hükümetine ve Durres limanı yetkililerini sundukları çaba ve yardımlar için teşekkürlerini iletti.

 

Büyükelçi Aşan, Barbaros fırkateynini arama-kurtarma çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek, şu ana kadar yalnızca gemiye ait bazı çaparların sudan çıkarıldığını belirtti.

Haberin Devamı

 

Büyükelçi Aşan hala kurtarma umutlarının kesilmediğini vurgularken, kazanın nedenlerinden birinin aşırı yüklenen alüminyumun gemiyi rotandan çıkarması olduğunu açıkladı.

 

Gemide yaralan kaptan ve yardımcısı halen Durres hastanesinde tedavi görüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!