Araç tramer sorgulaması nasıl yapılır? Sms ile araç hasar kaydı sorgulama!

Güncelleme Tarihi:

Araç tramer sorgulaması nasıl yapılır Sms ile araç hasar kaydı sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 16:46

İkinci el araç alırken de aracın herhangi bir hasarının olup olmadığını veya daha önce kaza yapıp yapmadığını merak eden vatandaşlar tramer kaydı sorgulaması yaptırırlar. Online olarak gerçekleştirilebilen hasar kaydı sorgulaması SMS ile de gerçekleştirilebilmektedir. Peki, araç tramer kaydı sorgulaması nasıl yapılır? Sms ile araç hasar kaydı sorgulaması nasıl gerçekleştirilir? Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

İstediğiniz herhangi bir araç için tramer kaydı sorgulaması yapabilir araçla alakalı detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu sorgulama için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hizmetinden yararlanmak gereklidir. Birden fazla araç için yapılacak bu sorgulama araç alacak kişi için önemli bir ayrıcalıktır. Buna göre araçlar arasında kıyaslama yapabilen vatandaş kendisi için en iyi olan aracı seçmektedir.

ONLİNE ARAÇ TRAMER KAYDI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi hizmetlerinden biri olan ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ işlemi için https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx web sayfasına gidilmesi gerekmektedir. Sayfaya ulaştığınız zaman karşınıza sorgulama yapabileceğiniz 3 seçenek çıkacaktır. Bunlar şu şekildedir;

Haberin Devamı

- Plaka ve Sigortalı TC Kimlik No ile Sorgulama

- Plaka ve Sigortalı Vergi Kimlik No ile Sorgulama

- Plaka ve Sürücü TC Kimlik No ile Sorgulama

Sunulan seçeneklerden herhangi birini seçmeniz ve istenen bilgileri girmeniz halinde ‘Ara’ tuşuna basarak sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından sunulan diğer sorgulama hizmetleri ise şunlardır ;

Trafik Poliçe Sorgula

Kasko Poliçe Sorgula

Taşımacılık ve Koltuk Poliçe Sorgula

Yeşilkart Poliçe Sorgula

Hayat Poliçe Sorgu

Sağlık / Seyahat Sağlık Poliçe Sorgula

Doktor Sorumluluk Poliçesi Sorgula

Mağdurlar İçin Doktor Poliçesi Sorgula

Tehlikeli Madde ve Tüpgaz Poliçe Sorgula

Eksper Raporu Sorgula

Kaza Tarihindeki Poliçe Bilgilerini Sorgulama

Ferdi Kaza Poliçe Sorgula

SMS İLE ARAÇ TRAMER KAYDI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Araç tamer kaydı sorgulaması yapmak istiyorsanız, yapmanız gereken tek şey telefonunuz ile sms atmak. Bunu akıllı olmayan bir telefon ile de yapabilirsiniz. Tramer sorgulaması yapmak istediğiniz aracın plakasını yazarak 5664’e sms olarak gönderdiğiniz taktirde, söz konusu plakaya sahip aracın geçmiş hasar kaydını sorgulayabilir, kaza yapıp yapmadığını öğrenebilirsiniz.

Tramer sorgulama işlemi ile beraber cep telefonunuza gelen sms resmi kayıtlar üzerinden bilgi aldığı için güvenlidir ve herhangi bir hile yapılması mümkün değildir. Araç tramer kaydı sorgulama için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi SMS servisi üzerinden yararlandığınız için her bir plaka sorgulaması için 4 TL değerinde bir işlem bedeli ödersiniz.

BAKMADAN GEÇME!