Arabuluculuk Merkezi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Arabuluculuk Merkezi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 23:16

DÜNYANIN en büyük adliyesi olarak bilinen Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda taraflar arasındaki bazı hukuki uyuşmazlıkları mahkemeye yoluna götürmeden çözmek için ‘Arabuluculuk Merkezi’ açıldı.

Haberin Devamı

Adliyenin B blok zemin katında oluşturulan merkezin açılışı için Şehit Mehmet Selim Kiraz Sergi Salonu’nda kokteyl düzenlendi. Kokteyle İstanbul Valisi Vasip Şahin, başsavcıvekilleri, hâkim ve savcılar katıldı. ‘MAHKEME HÜKMÜ’İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun açılışta yaptığı konuşmada arabuluculuğu şöyle anlattı: “Arabuluculuk bizim öz kültürümüzde de olan bir şey. Hukuki tabana oturtmada kişilerin kendi aralarında anlaştıkları şeklin ve uzlaşmanın mahkeme hâkimine onaylatılarak, mahkeme hükmü şeklinde tescil ettirilmesi ve bunun bir adım sonrası da bu anlaşmaya uyulmadığı takdirde devlet eliyle bu anlaşmanın da aynı mahkeme kararları gibi icra edilebilir hale getirilmesidir.” 

Davalar 400 günden 1 güne düşecek

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar, “Arabuluculuk adalete hızlı erişimin adıdır. Yani bu gün dava yoluyla 200 günle 400 gün arasında adalete erişim mevcut iken arabuluculuk sisteminde biz sorunları bir gün de, bazen bir günden daha az bir zaman içinde bazen de bir hafta içinde sorunu çözüyoruz” dedi. Öztatar, “Süren davalarda da arabuluculuğa gidebilirler. Tazminat, kiracı, işçi, ticari ve tüketici davalarının tamamı arabuluculukla çözülebilir” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!