Arabada, 40 dereceye maruz köpek beyin kanaması geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Arabada, 40 dereceye maruz köpek beyin kanaması geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2007 14:15

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde, İsveçli bir turistin, güneş altında düşüncesizce otomobiline kilitleyip plaja gittiği Terrier cinsi iki yavru köpek, saatlerce 40 derece sıcakta kapalı kalınca beyin kanaması geçirdi. Vatandaşlar tarafından fark edilen ve camı kırılan otomobilden çıkarılan köpekler acilen tedaviye alındı, ancak yavrulardan biri öldü. Otomobilinin camının kırık olduğunu görüp şikayete giden turiste ise, köpek başına 250 YTL ceza kesildi.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Alanya'da dün öğle saatlerinde arkadaşlarını da yanına alan İsveçli turist 19 yaşındaki Emanuel Mintle, denize girmek için Damlataş Sahili'ne geldi. İsveçli turist, hayvanların sahile girişinin yasak olması nedeniyle Terrier cinsi 2 yavru köpeğini kiraladığı otomobilin içinde bıraktı. Güneş altına park edilen otomobilin içinde saatlerce kalan yavru köpekler fenalaştı. Köpekleri fark eden çevredekiler güneşin etkisini azaltmak için camların üzerine beyaz örtü serdikleri otomobilin sahibini her yerde aradı.

CAM TAŞLA KIRILDI

Plajda yapılan duyurudan da sonuç alınamayınca, turizmci Zinar Çakar eline geçirdiği taşla otomobilin camını kırarak yavru köpekleri dışarı çıkardı. Baygın haldeki iki yavru köpek hemen soğuk suyun altına tutuldu. Ardından veterinere götürülen köpeklerin beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Köpeklerden biri kendine gelip ilk yemeğini yerken, diğerine serum bağlandı. Ancak yarım saat sonra yavru köpek öldü.

Haberin Devamı

Köpeklerin sahibi Emanuel Mintle ise bir süre sonra otomobilinin yanına geldiğinde camın kırık olduğunu ve köpeklerin içeride olmadığını fark etti. Polise gidip şikayetçi olan turist, otomobilin camının köpekleri kurtarmak için kırıldığını öğrenince şikayetinden vazgeçti.

İsveçli turiste, ‘hayvan haklarını ihlal etmek’ suçundan Kabahatlar Kanunu uyarınca köpek başına 250 YTL ceza kesildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!