Apple’ın yeni gözdesi: iPad 2

Güncelleme Tarihi:

Apple’ın yeni gözdesi: iPad 2
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2011 00:00

iPad’in ikinci sürümü gecikmeli de olsa ülkemizde satışa çıktı. iPad 2, şimdiden büyük siparişler aldı ve iPad efsanesini başarıyla devam ettirecek gibi

Haberin Devamı

Apple’ın bundan 10 yıl önce, 2001’de müzik dünyasında devrim yaratan ürünü iPod, firmanın ürünlere olan farklı bakış açısını gözler önüne seriyordu. 2007 yılında çıkan iPhone ise bırakın kullanıcıları, dünyanın en büyük cep telefonu üreticilerini bile kendine hayran bırakmıştı. Benzer durumun tablet bilgisayarlar için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. iPad gelene kadar piyasaya yüzlerce tablet bilgisayar çıkmış, fakat hiçbiri beklentileri karşılamamıştı. iPad ise, teknolojinin de desteğiyle, tablet bilgisayarların pil, ağırlık ve boyut sorununu aşarak adeta çığır açtı.
iPad, tam 15 milyon satış rakamıyla bugüne kadar satılan tablet bilgisayarların toplamından daha yüksek bir satış rakamına ulaştı. iPad 2 ile birlikte ilk nesil ürünün birçok eksiğini tamamlayan Apple, yine de iPad 3’ün önünü kapamamak için bazı özellikleri kendine sakladı.
Peki, iPad ile devrim yaratan firmanın yeni ürününde bizleri ne gibi farklılıklar bekliyor? Apple, yeni iPad 2 ile iyileştirecek ve güncelleyecek epeyce özellik bulmuşa benziyor. Öte yandan hala ciddi eksiklikler yok değil. Her ne kadar ekran çözünürlüğü artmasa ve USB 3.0’a harika bir alternatif olan, süper hızlı Thunderbolt bağlantısını göremesek de iPad 2’nin ilk iPad’e göre daha ince ve daha hafif olduğu dikkatlerden kaçmıyor. Sadece tasarım konusunda değil, performans konusunda da önemli iyileştirmelere giden firma, iPad 2 ile artık çift çekirdekli bir işlemci sunuyor. Teoride iki kat daha hızlı olan bu işlemcinin oluşturacağı fark pratikte web’de dolaşırken, film izlerken, görüntülü konuşmada, oyunlarda ve uygulamalar arası geçişte kendini gösterecek.

Haberin Devamı

BUNLARI YAPIN!

O, şimşek gibi açılıp kapanan PC’niz zamanla yavaşlayıp adeta ‘şişer’. Bunun sebebi zaman içinde silip, kopyaladığınız verilerin sabit disk üzerine dağılmasıdır. Tüm yapmanız gereken, her Windows versiyonunda bulunan disk birleştirici (Disk Defragmenter) yazılımını her hafta bir kez çalıştırmak.

BUNLARI YAPMAYIN!

Dizüstü PC’nizin soğutucu fanından gelen sıcak hava mazgallarını fark etmeden  örtebilirsiniz. Bu da size CPU’su gittikçe ısınan fakat soğutulamayan bir dizüstü PC olarak geri döner. Final ise yeni bir dizüstü PC satın almak olabilir. Siz siz olun dizüstü PC’nizi kullanırken etrafında yeterince boşluk bıraktığınıza emin olun.

Haberin Devamı

FİYATI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Bilkom, iPad 2’nin ülkemizdeki satış fiyatını henüz açıklamış değil. Buna karşın paralel ithalat yöntemiyle ülkemizde Apple ürünleri satan firmaların KDV dahil yaklaşık iPad 2 fiyatları şimdilik şu şekilde:
16GB Wi-Fi: 1.549 lira
16GB Wi-Fi + 3G: 2.149 lira
32GB Wi-Fi: 1.799 lira
32GB Wi-Fi + 3G: 2.389 lira
64GB Wi-Fi: 2.149 lira
64GB Wi-Fi + 3G: 2.549 lira
İlk sürüm iPad’in fiyatları ise  919 ile 1617 lira arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!