Apple Expo'da yenilik rüzgarları

Güncelleme Tarihi:

Apple Expoda yenilik rüzgarları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2005 15:05

20-24 Eylül tarihleri arasında Paris'te gerçekleştirilen Apple Expo Fuarı'nda Apple en yeni ve yenilikçi ürünlerini tanıttı. Sergilenen ürünler arasında iPod Nano ve yenilenen Apple yazılımlarının ön plandaydı.

Haberin Devamı

Bu yıl düzenlenen Apple Expo'da tüm ziyaretçiler eğitim, profesyonel hizmetler, yaratıcı işler, küçük çaplı işler ve sağlık konularında danışmanlık yapan Apple uzmanlarıyla biraraya gelerek, fikir aldılar ve kendi sektörlerine özel tasarlanmış Çözüm Merkezlerini ziyaret ettiler.  Eğitim Çözümleri Merkezi, öğretmen ve öğrencilere iLife, Podcasting ve Mac OS X'in eğitim ve öğrenim deneyimini nasıl zenginleştirebileceğini gösterdi.

Pro audio ve video profesyonelleri ile KOBİ yöneticileri, Profesyonel Hizmetler Merkezi'nde Xserve'in faydalarından yararlanarak tasarlanmış güçlü çözümleri ile tanıştılar.  Sağlık Çözümleri Merkezi, en yeni teknik gelişmeleri, iş ortaklarını ve önemli yazılım geliştiricilerini biraraya toplayarak, belirli müşteri ihtiyaçlarına odaklandı.

Haberin Devamı

Fuarda özellikle aşağıdaki şaşırtıcı ürünler yenilikçi teknolojileriyle dikkat çekti...

 Devrim yaratan iPod Nano, tüm iPod özelliklerine sahip, bir kurşunkalemden daha ince ve tüm rakiplerinin yarısı küçüklüğünde olmasına rağmen hafızasında 1.000 şarkı saklayabiliyor. Yeni tanıtılan iPod Nano ultra kolay taşınabilir, muhteşem renkli ekrana sahip hafif tasarımı, Apple patentli Klik Tekeri ve 1,000 şarkı ya da 25,000 fotoğraf saklama kapasitelerine de sahip.

 Dünyanın en popüler dijital müzik "jukebox"ı (otomatik diskotek) ve çevrimiçi müzik mağazası iTunes 5, yeni özellikleri ve  farklı görünümüyle yenilendi.  iTunes 5, yeni Arama Çubuğu ile kullanıcılara daha rahat arama, şarkı listelerini klasörlerde organize edebilmelerini sağlıyor. Ayrıca, Akıllı Shuffle ile kullanıcıya şarkıların gelişigüzel sırasını değiştirme olanağı veriyor. iTunes 5, Windows kullanıcıları için Outlook'ta bulunan takvim ve kontaklarını iPod'larına yüklemelerini ve senkronize etmelerini de sağlıyor.

 Mac OS X versiyon 10.4 "Tiger", 200'den fazla yeni özelliğe, Spotlight'ı da içeren yeniliklere ve kullanıcılara Mac'lerindeki elektronik posta, kontak ve görseller gibi sakladıkları her türlü dökümanlarını kolayca bulmalarını sağlayan masaüstü arama teknolojisine sahip. Ayrıca "widget" adındaki yeni bir sınıf uygulamayı kullanarak hava durumu, stok kotaları gibi önemli bilgilere kolayca ulaşımı sağlayan yeni bir kontrol paneli de bulunuyor.

Haberin Devamı

 Mac mini; Yaklaşık 5 cm kalınlığında ve sadece 1.4 kg ağırlığında olan, bütçeye uygun bu kompakt Mac, masaüstü bilgisayar tasarımını yeniden tanımlıyor. Mac mini, Mac OS X Tiger ve Apple'ın eşsiz iLife '05 uygulamaları sayesinde dijital yaşam tarzı ile tanışmak isteyenler için çok ideal bir masaüstü bilgisayar.

 iLife '05; Apple'ın iPhoto, iMovie, iDVD, GarageBand ve iTunes gibi dijital yaşam tarzı uygulamalarını içeren ödüllü yazılım paketi iLife '05, dijital fotoğrafları düzenleme, düzeltme, paylaşma, dijital filmler ve DVD'ler yaratma, dijital müzik satınalma ve yaratma gibi en yenilikçi ve kapsamlı programları ile endüstriye liderlik etmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

 Final Cut Studio, DV, SD, HD ve filmler için Emmy'nin ödüllü redaksiyon programının başlıca geliştirilmiş versiyonu olan Final Cut Pro 5'e sahip en son HD video prodüksiyon yazılım paketi. Final Cut Studio, aynı zamanda video projelerinin göründükleri kadar iyi ses vermesini sağlayan ödüllü ve çığır açan yeni ses redaksiyonu ve ses tasarım uygulaması Soundtrack Pro gibi Final Cut Pro 5'i tamamlayan en son teknoloji araçlarını kapsıyor. GPU hızlandırılmış 32-bit float rendering dünyanın ilk real-time hareket grafikleri uygulamaları Motion 2 ve ilk ticari DVD yazım programı DVD Studio Pro 4 de Final Cut Studio içeriğinde yer alıyor.

 .Mac, Apple'ın üyelik tabanlı online servisi şimdi ilk defa Fransızca ve Almanca. .Mac, üyelerine kişisel web siteleri yaratma, dosyalarına istedikleri an ve yerde ulaşabilme, çoklu Mac'lerle bilgi ve dosyaları senkronize etme, data ve dosyaları yedekleme ve web tabanlı reklamsız email kullanımında kullanılan uygulamaları internetten süzmeleri olanağını tanıyor. .Mac'e getirilen yeni özellikler ise, .Mac Groups, Backup3 ve Fransız ve Alman Mac kullanıcılarına artırılmış çevrimiçi saklama limitleri vererek kendi dillerinde daha iyi bir internet deneyimini kapsıyor.

Haberin Devamı

 Apple kişisel bilgisayar devrimini ilk olarak 1970'lerde Apple II adıyla başlattı. 1980'lerde kişisel bilgisayarı Machintosh'la ikinci kez icat etti. Bugün, Apple sektördeki liderliğini ileri teknolojisi,  ödüllü masaüstü ve dizüstü bilgisayarları,  OS X işletme sistemleri, iLife ve profesyonel uygulamaları ile sürdürüyor. Apple ayrıca iPod taşınabilir müzik çaları ve iTunes music store ile dijital müzik devriminin önderi olmaya devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!