APP Plaka nedir?

Güncelleme Tarihi:

APP Plaka nedir
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 15:40

APP Plaka, farklı karakter ve şekillerle yazılmış araç plakalarını ifade etmektedir. Araçlarında normal plakaların aksine daha dikkat çekici bir plaka kullanmak isteyenlerin tercih ettiği APP Plaka, geçtiğimiz yıllarda yasaklanmış ve Emniyet Müdürlükleri tarafından onaylanmayacağı bildirilmişti. İşte, APP Plaka hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Trafik ekiplerinin standartlar dışında üretildiği için onaylamadığı APP Plaka, genellikle kalın harf ve rakamlardan oluşmaktadır. Kullanılan karakterlerin normal plakalara göre daha farklı formlara sahip olması nedeniyle sürücülerde ilgi uyandıran APP Plakalar, 2017 yılında yasaklanmıştı. 

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, plakaların basım ve dağıtımının, TŞOF ve federasyona bağlı odalara verildiğini anımsatarak, merdiven altı yerlerde basılan plakalarda belirlenen standartların dışına çıkıldığını ifade etmişti.

Sahte plakaların terör olayları, gasp, soygun gibi işlerde kullanıldığını dile getiren Apaydın, sahte plaka basan, dağıtan ve aracına takanlara para cezası uygulandığını anımsattı.

TÜVTÜRK fenni muayene istasyonlarında 2017 temmuz ayı itibarıyla "sahte" olarak nitelendirilen, standardın dışında basılan plakaların birinci derecede ağır kusurlu sayılacağını belirten Apaydın, "Silik, italik veya bold olarak yazılan, rakam ve harflerin arasında vida olan, ortasındaki boşluğun köşeli şeklinde olması gibi standarda uygun olmayan şekilde plaka takılı araçlar, muayeneden geçmeyecek. Bir defaya mahsus ceza kesilmeyecek araç sahiplerinden plakaların standartlara uygun olarak değiştirmeleri istenecek." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!