Apo'ya perhiz yemeği

Güncelleme Tarihi:

Apoya perhiz yemeği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, yeni mekanı olan, tüm mahkûmların boşaltıldığı, idari personelin değiştirildiği İmralı Yarı Açık Cezaevi'ne alışmaya çalışıyor. İmralı'nın, konserve fabrikası ve iş atelyelerinin bulunduğu kesimdeki idare binalarından birinde tutulan Öcalan, çok sıkı güvenlik altında tutuluyor.

İfadesi alınırken sık sık heyecanlanan ve sürekli doktor kontrolu altında tutulan Öcalan'ın, rahat konuşabileceği bir ortam sağlamak için gereken her şey yapılıyor.

SİGARAYI AZALTACAK

İmralı'ya gönderilen sağlık ekibi tarafından sık sık kontroldan geçirilen Öcalan'ın sigara içmesi, sağlığı için sorun oluyor. Marlboro içen Apo'ya doktorlar sigarayı bırakmasını, yapamıyorsa azaltmasını öğütlediler. İştahı kesilen Apo, mide rahatsızlığından dolayı baharatlı ve salçalı yemeklerle, kızartma yiyemiyor. Bezelye, fasulye ve nohut gibi taneli yemekler de verilmeyen Apo, çorba içiyor, sebze yemekleri ve haşlanmış patates yiyor.

SIKI KAHVALTI

Ancak Öcalan, yemekte sorunu olmasına karşın sabahları çok sıkı kahvaltı ediyor. Öcalan dün sabah açık çay, tuzsuz peynir, tereyağ ve reçelle mükellef bir kahvaltı yaptı. Rahatsızlığı nedeniyle kahvaltıda yumurta verilmedi.

9 BALIKÇIYA GÖZALTI

Sahil Güvenlik ve Donanma'ya ait botların uyarılarına karşın, dün sabah İmralı açıklarında avlanmaya kalkan 9 balıkçı gözaltına alındı. Daha önce İmralı Adası'na sivil tekne ve gemiler 5 mile kadar yaklaştırılmazken, dün sabahtan itibaren güvenlik kuşağı 10 mile çıkarıldı.

HAYVANLAR NAKLEDİLECEK

İmralı Yarı Açık Cezaevi'nde kalan ve Apo yüzünden başka yerlere nakledilen 247 mahkûmdan sonra, şimdi de binlerce hayvan da adadan tahliye edilecek. İmralı'da balıkçılık, hayvancılık ve tarımla uğraşan mahkumların gitmesiyle bakıcısız kalan binlerce tavuk ve yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvan, diğer yarı açık cezaevlerine gönderilecek. Ancak, ihtiyacı karşılayacak kadar üretim yapılması için hayvanlardan bir bölümü İmralı'da tutulacak.

İmralı Yarı Açık Cezaevi'ndeki sebze ekili alanlarla zeytin ağaçlarının da şimdilik gözden çıkarıldığı, Apo burada kaldığı s ürece sağlıklı bakımlarının yapılamayacağı belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!