Apo ibretini cemaate anlatın

Güncelleme Tarihi:

Apo ibretini cemaate anlatın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz, bebek katili Öcalan'ın yakalanmasının ülkede bayram havası yarattığını belirterek, din görevlilerine, ‘‘Zalim mutlaka cezasını görür. Apo şimdi hak ettiği cezayı bulacaktır. Bu hususta sizlerin cemaate bu ibreti anlatmanızı istiyorum’’ dedi.

Yılmaz, Kocaeli Müftülüğü'nün İzmit Halkevi'nde düzenlediği meslekiçi eğitim toplantısına katıldı. Toplantının açılışında, Atatürk ve şehitler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, belediye bandosu eşliğinde başta müftüler olmak üzere katılanlar hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu. Açılışta ayrıca Kuran-ı Kerim de okundu. Yılmaz, konuşmasında, Apo'nun yakalanması konusunda şunları söyledi:

‘‘15 seneden beri ülkemizde dehşet saçan çocukları, yaşlıları kadınları, güvenlik görevlilerini ve din görevlilerimizi katleden, vahşet eden Apo'nun yakalanması ülkemizde bayram havası yaşanmasına neden olmuştur. Bu olay gösteriyor ki zulüm yerinde kalmaz. Zalim cezasını görür. Tabii ahiretteki hesabı daha başka. Devlet güçlüdür, sabreder. Bu olay devletimizin çok güçlü olduğunu belli etmiştir. Ülkemiz bu terör belasından çok çekti. Nice yuvalar yıkıldı. Kuran-ı Kerim yakıldı. Camiler kurşunlandı. Apo şimdi hakettiği cezayı bulacaktır. Bu hususta sizlerin cemaate bu ibreti anlatmanızı istiyorum. Bana terörde ölen askerlerimizin şehit olup olmadığı soruluyor. Elbette ki vatan uğruna can veren şehittir. Bunun münakaşası bile insanı rahatsız ediyor. Bunda tereddüte mahal yok.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!