Apo gibi izliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Apo gibi izliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Fehriye evci çıktı

Türk istihbaratı ensesinde

Türkiye, Belçika'nın kurtulmaya çalıştığı Sabancı suikastı sanığı Fehriye Erdal'ın peşine düştü. Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Belçikalı meslektaşı Marc Verwilghen'e bir mektup göndererek, Fehriye'nin iadesini isterken, istihbarat birimleri de harekete geçti.

Fehriye de paketlenecek

Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan paketleyip getiren Türkiye, Fehriye için de benzeri bir operasyona hazırlanıyor. Apo'yu İtalya ve daha sonra gittiği Rusya'da adım adım izleyerek, bir 3. dünya ülkesine kaçmaya zorlayan Türk istihbaratı, şimdi de Fehriye'nin ensesinde.

Nefes kesen köşe kapmaca

İstihbarat birimleri, Belçika'da Fehriye'nin cezaevinden salındıktan sonra gözaltında tutulacağı ilk evin yerini belirledi. Bunun üzerine Belçika yetkilileri, başlarına bela olan terörist kızı, başka bir gizli eve yerleştirdiler.

Cezaevinden çıkmaya korktu

Belçika, cezaevinde açlık greviyle sağlığı bozulan Fehriye’yi gözaltı şartıyla evci çıkarttı. Dün Bruges Cezaevi'nden salıverilen Erdal, bilinmeyen bir yere götürüldü. Bessenge'deki evin yeri basına sızınca, Fehriye cezaevinden çıkmaya korktu.

Daha sonra Fehriye'ye yeni bir gizli ev bulundu. Belçika, idam cezası var diye Türkiye'ye iade etmediği Fehriye Erdal'ı, sınırdışı edeceği AB dışında bir ülke arıyor. Bu ülkenin Afrika ya da Güney Amerika'da olabileceği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!