AP milletvekilleri Ahmedinejad'a seyahat yasağı istedi

Güncelleme Tarihi:

AP milletvekilleri Ahmedinejada seyahat yasağı istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2006 14:08

Farklı ülkelerden bir grup Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi, AB'nin, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'a sınırsız seyahat yasağı getirmesi için dönem başkanı Avusturya'ya ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'ne (FİFA) dilekçe verdi.

Farklı gruplardan 75 parlamenterin imzaladığı dilekçede, Ahmedinejad'ın Dünya Kupası'nda ülkesinin maçlarını izlemek üzere Almanya'ya girişinin engellenmesi ve diğer AB ülkelerine de seyahat etmesine izin verilmemesi istenildi.
9 Haziranda başlayacak kupada İran, Angola, Meksika ve Portekiz'in de bulunduğu grupta ilk maçını 11 Haziranda Meksika'ya karşı oynayacak.

Dilekçe hareketinin öncülerinden İngiliz muhafazakar üye Chris Heaton-Harris, daha önce yaptığı açıklamada, amaçlarının İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın uluslararası topluma ve İsrail'e karşı yaptığı açıklamalarına güçlü bir mesajla cevap vermek olduğunu belirtmişti.

Bazı parlamenterler daha önce de İran milli takımına da yasak getirilmesini istemiş, ancak FİFA'nın “sporun siyasete alet edilmemesi gerektiğini ve tartışmalara taraf olmayacağını” bildirmesiyle amacına ulaşamamıştı.
AB'nin diplomasiden yana tavır aldığı mevcut ortamda İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'a oybirliğiyle seyahat yasağı yaptırımı uygulamasına ihtimal verilmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!