AÖF sınav sonuçları için tarih belli oldu mu? AÖF bahar dönemi sınavları cevap anahtarları yayımlandı mı?

Güncelleme Tarihi:

AÖF sınav sonuçları için tarih belli oldu mu AÖF bahar dönemi sınavları cevap anahtarları yayımlandı mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2019 08:56

AÖF bahar dönemi vize sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih, yüz binlerce Açıköğretim Fakültesi öğrencisi tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında yer almaya başladı. AÖF 2019 bahar dönemi ara sınavlarının tamamlanmasıyla öğrenciler, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına odaklandı. Öte yandan, AÖF Program koordinatörleri, yazarlar ve editörler, sınav sorularını eKampüste çözecek. Peki, AÖF sınav sonuçları için tarih belli oldu mu?

Haberin Devamı

Yurt genelinde tamamlanan AÖF sınavlarının ardından öğrencilerin gündeminde sınav soruları ve cevapları yer aldı. AÖF sınav soruları ve cevapları ile değerlendirmelerini gerçekleştirecek olan vatandaşlar, ardından sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyecek. İşte, AÖF sınav soruları ve cevaplarının yayımlanacağı tarih ve sonuç açıklanma süreci hakkında bazı bilgiler...

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakülteleri ara sınavları 13-14 Nisan'da yapıldı. Sınavlara 800 bin civarı öğrenci katlım sağlarken, gözler şimdi söz konusu sınavların cevap anahtarları ve sonuçlarının açıklanacağı tarihte. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI MI?

Geçtiğimiz hafta sonu tamamlanan AÖF sınavlarına ait soru ve cevaplar henüz kurum tarafından öğrencilerin erişimine açılmadı.

Haberin Devamı

Geçmiş sınavlar örnek alındığında cevap anahtarlarının, sınavlar tamamlandıktan sonra ortalama birkaç gün içinde adayların erişimine açılması bekleniyor.

SORULAR ETKİNLİKTE ÇÖZÜLECEK

15-16-17 Nisan 2019 tarihlerinde Bahar Dönemi Ara Sınavındaki sorular Program Koordinatörleri, Yazarlar ve Editörler tarafından eKampüste webinar etkinliği şeklinde çözülecektir.

ETKİNLİK TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçlarının açıklanacağı net tarih hakkında açıklama yapmayan Anadolu Üniversitesi, geçtiğimiz sınav dönemlerinde sonuçları ortalama 15-20 gün içinde adayların erişimine açmıştı. Konuya dair gelişmeler oldukça haberlerimizde yer vereceğiz.

BAŞARI NOTU NEDİR VE NASIL HESAPLANIYOR?

Başarı Notu, dönem içi notları ile dönem sonu sınav notunun katkılarıyla hesaplanır.

Dönem içi notları; ara sınav, kısa sınav, sözlü sınav, ödev ve uygulamalı çalışmalara verilen notlardan oluşur.

Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak Başarı Notu hesaplanır.

Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız. Başarı notunuz ise, 21+56= 77 olacaktır. 

Haberin Devamı

Şunu belirtmekte fayda var: Bu hesaplama, ödev, uygulama, proje vb. olmayan dersler için geçerlidir.

 

BAKMADAN GEÇME!