AÖF sonuçları açıklandı mı? AÖF bahar dönemi final sonuç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

AÖF sonuçları açıklandı mı AÖF bahar dönemi final sonuç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2018 10:57

26- 17 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen AÖF final sonuçları için geri sayım devam ediyor. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin AÖF bahar dönem sonu sınav sonuçları, üniversitenin internet adresinden T.C. kimlik numaralarıyla öğrenebilecek. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte 3 ders sınavı hazırlıkları başlayacak. Peki AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

AÖF bahar dönemi final sınavına ait sonuçlarının açıklanması için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sonuçların ne zaman açıklanacağını merak eden AÖF öğrencileri, bir an önce sonuçlarını öğrenmek istiyor. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) bahar dönemi final sınav sonuçlarının, bir aksilik olmaması halinde 10 gün içerisinde öğrencilere açıklanacağı tahmin ediliyor. AÖF sonuçlarına dair kurumdan yapılan resmi bir açıklama olmamasına rağmen AÖF sınav sonuçlarının, 8 Haziran 2018 tarihine kadar açıklanacağı öngörülmektedir.

Öğrenciler, sınav sonuçlarını AÖF öğrenci otomasyonu sisteminden takip edebilirler. Öğrenciler, AÖF sonuçlarını görüntülemek için öğrenci otomasyonuna T.C. Kimlik Numarası ve öğrenci şifresi ile giriş yapacak ve bireysel notlarını görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

SONUÇLAR NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

AÖF ÜÇ DERS SINAVI NE ZAMAN?

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrencilere bahar dönemi dönem sonu sınavlarından sonra tanınan üç ders sınavı da 21 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Bu sınav için de giriş belgeleri sınavdan bir hafta önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sitesi üzerinden alınabilecek.

ÜÇ DERS DUYURUSU

Anadolu Üniversitesi, AÖF'te (Açıköğretim Fakültesi) 3 ders sınavına girecek öğrenciler için önemli bir bilgilendirmede bulundu. Üniversitenin resmi Facebook adresi üzerinden de paylaşılan duyuru ardından 'AÖF sınav sonuçları açıklandı mı?' soruları sıklaştı. İşte 26 - 27 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen AÖF final sonuçlarıyla ilgili son durum ve 3 ders sınavlarına girecekler için yapılan duyuru;

AÖF sınav sonuçları için öğrencilerin bekleyiş devam ederken üç ders duyurusu heyecan dozunu arttırdı. Anadolu Üniversitesi'nin resmi sayfasından yapılan duyuruda; "Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler için Üç ders sınavı, 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 15:00’de, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa’da gerçekleştirilecektir." ifadeleri kullanıldı. 

Haberin Devamı

AÖF'TE AKADEMİK DURUM

Açıköğretim Sisteminde öğrencinin son Genel Not Ortalamasına göre Akademik Durumu belirlenmektedir.Açıköğretim Sisteminde öğrencinin son Genel Not Ortalamasına göre Akademik Durumu belirlenmektedir. Akademik Durumlar şu şekildedir: 

1. Başarılı 
2. Uyarı
3. Mezun

Akademik durumunun o Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu, o Uyarı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını, o Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu belirtir. 

BAKMADAN GEÇME!