Antika Çarşısı'nda yılbaşı

Güncelleme Tarihi:

Antika Çarşısında yılbaşı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Horhor Antika Çarşısı, 19 Aralık-1 Ocak arasında yılbaşı hediyesi almak isteyenler için özel bir organizasyon düzenliyor. Giriş ücretsiz. Ziyaretçiler gramofondan yükselen klasik müzik eşliğinde çarşıyı gezebilecekler.

Antikaseverlerin birinci adresi Horhor Antika Çarşısı yeni yılın yaklaşması nedeniyle yeni baştan düzenlendi. 19 Aralık-1 Ocak arasında sürecek olan yeni yıl organizasyonunda, çok değerli antikaların yanında çeşitli imitasyonlar da yer alacak ve giriş ücretsiz olacak. 18 senelik bir geçmişi olan çarşı, yaklaşık 1000 metrekare, 7 katlı ve içinde 214 dükkan bulunuyor. Bu kadar çok dükkanın bir arada bulunuşu, hem rekabet yaratıyor, hem de antika meraklılarına çok sayıda seçenek sunuyor. Çarşı bazı günler İstanbul'un en modern semti olurken bazen de en mütevazi çarşı haline geliyor. Bunun sebebi çarşı ziyaretçilerinin her kesimden olması. Ziyaretçiler arasında kimi zaman Rahmi Koç'u ya da Barış Manço'yu, kimi zaman da eski bir eşyasını tamir ettirmeye gelen yaşlı bir kadını görebilirsiniz. Şu günlerde her sektörü etkileyen ekonomik kriz elbette ki Horhor Çarşısı'na da uğramış, fakat müşteri potansiyeli hiç azalmamış. Çünkü, burada her kesime, her keseye göre antika eşya bulmak mümkün. 1 milyonla 6 milyar lira arasında değişen fiyatlara sahip antikalar, 1700'lerden günümüze kadar uzanan tarihi yansıtıyor. Horhor Antika Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Özkaya 3 yıldan beri bu görevi sürdürüyor. Çarşıya geldiğinden beri çarşının çehresini değiştiren, jeneratör ve ses düzeni yerleştiren Başkan Özkaya, ‘‘Amacımız, kültürel değerlere sahip çıkmak ve bu konuda insanları bilinçlendirmek’’ diyor. ‘‘Elinde eski eşyası bulunan kıymetini bilsin.’’

Horhor Antika Çarşısı'nın yeni yıl için düzenlediği organizasyonda antikaseverler gramofondan gelen klasik müzik eşliğinde çarşıyı gezebilecek ve yeni yıl hediyesi alabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!