Antik tiyatroda bale adımları

Güncelleme Tarihi:

Antik tiyatroda bale adımları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

GEÇMİŞİ 1800 yıl öncesine dayanan tarihi Aspendos Antik Tiyatrosu, opera ve bale sanatının ustalarına bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 10 Haziran'da başlıyor. Yurtdışından 4, Türiye'den de 6 topluluğun katılacağı festival, 10 Temmuz'a kadar sürecek.

7. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'nin tanıtım toplantısı önceki gün Ayi İrini Müzesi'nde yapıldı. Toplantıya İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni Yekta Kara'nın yanısıra Devlet Opera ve Balesi'nin yeni genel müdürü Remzi Buharalı'da katıldı.

Festivalin, açılışı Beethoven'in 9'uncu Senfonisi ile yapılacak. Bu konserde Litvanyalı şef Juozas Domarkas yönetimindeki Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkesrası, Devlet Opera ve Balesi ve Genel Müdürlüğü Korosu, Kültür Bakanlığı Devlet Çoksesli Korosu, Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü Orkestra ve Korosu konserde biraraya geliyor. Solistler soprano Aytül Büyüksaraç, mezzo soprano Şebnem Algın, tenor Pekin Kırgız ve bas Ayhan Baran.

Puccini'nin ünlü Turandot operası 13 Haziran'da seyirciyle buluşuyor. Devlet Opera va Balesi sanatçılarının rol aldığı bu eserde, dünyaca ünlü İtalyan sanatçı Nicola Martinucci de konuk olarak sahneye çıkıyor. DOB sanatçılarının sahneleyeceği Çaykovski'nin Uyuyan Güzel balesi, 16 Haziran'daizlenebilecek.

Azerbaycan Devlet Opera ve Balesi 20 Haziran'da Badalbeyli'nin Kız Kalesi adlı eseriyle festivalde.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi iki yapımla festival seyircisiyle buluşuyor. Saint-Saens'ın Samson ve Dalilah operası ile librettosunu Nazım Hikmet'in yazdığı müziklerini Melikov'un yaptığı Ferhad ile Şirin balesi.

Rus Ordu Korosu, 24 Haziran'da, İzmir Devlet Opera ve Balesi, Mozart'ın Don Giovanni operası ile festivale konuk oluyor.

Romanya'dan Cluj Napaca Operası, Puccini'nin La Boheme operasını sahneleyecek.

7. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, 10 Temmuz'da 250 kişilik Devlet Akademik Bolşoy Tiyatrosu'nun Best of Bolshoi adlı gösterisiyle sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!