Antepfıstığı'nın da reçeli yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Antepfıstığının da reçeli yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 11:55

Yeşil altın olarak da bilinen ve yörede baklavanın yanı sıra bir çok yemek ve tatlıya farklı bir lezzet veren Antepfıstığı, bu kez reçel olarak Türkiye'de sofralarda yerini almaya hazırlanıyor.

Gaziantep'te yerleşik Değirmenci Gıda Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Değirmenci, Gaziantep'te üç kuşaktan bu yana reçel ve helva üretimi yaptıklarını, bir yakınının Yunanistan'ın Sakız Adası'nda bir firmanın antepfıstığı reçeli üretimi yaptığını söylemesi üzerine, yapılan reçelin numunesini dahi görmeden, dalından ham olarak kabuklu bir şekilde koparılan fıstığın reçel yapılmasıyla ilgili araştırma çalışmalarına başladığını söyledi.

2006 yılının Haziran ayında antepfıstığı reçelinin imalatı için çeşitli araştırmalar yaptığını anlatan Değirmenci, Yunanlıların böyle bir çalışmayı yapmasına şaşırdığını, bunun üzerine 'bizde yapabiliriz' düşüncesiyle hareket ettiğini ve mesleki tecrübelerinden faydalanarak, antepfıstığı reçelini üretmeyi başardıklarını belirtti.

Antepfıstığının, dalında olgunlaşmadan ham şekilde topladıklarını ve kabuklu haliyle çeşitli aşamalardan geçirdiklerini ifade eden Değirmenci, Türk sofralarında yer almaya hazır hale getirildiğini ve antepfıstığının Türk insanının damak tadına tamamen uygun olduğunu bildirdi.

Reçel üretiminde deneme çalışmalarına devam ettiklerini vurgulayan Değirmenci, 2007 yılının haziran ayından itibaren seri üretime başlayacaklarını belirtti.

ALMANYA, FRANSA VE İSRAİL'DEN SİPARİŞ VAR

Deneme amaçlı üretilen antepfıstığı reçelinin numunelerini çeşitli ülkelere de gönderdiklerini ifade eden Değirmenci, şunları söyledi:

“Numune olarak ürettiğimiz ürünleri, Almanya, Fransa ve Suudi Arabistan'a gönderdik ve çok olumlu bir tepki aldık. Antepfıstığının reçele çok güzel bir tat verdiği ve çok beğenildiği belirtilerek siparişler verilmeye başlandı. Şu anda Almanya, Fransa ve Suudi Arabistan'ın dışında İsrail'den de teklifler almaya başladık. Antepfıstıkları dalında olgunlaşmadan toplayıp reçel imalatını seri üretim şekline dönüştürerek, sipariş veren ülkelere göndermeye başlayacağız.

Tabii bir Gaziantepli olarak, bize özgü bir kuru yemişi Türkiye'de farklı bir yiyecek olarak üretmenin gururunu yaşıyoruz. Üstelik bu ürünün Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde beğenilmesi ve daha üretime geçilmeden siparişlerin gelmeye başlaması bizi çok sevindirdi.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!