Antalya'daki KESK eyleminde arbede

Güncelleme Tarihi:

Antalyadaki KESK eyleminde arbede
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 14:10

ANTALYA’da, kamu emekçilerinin 1 günlük iş bırakma eyleminde, eylemcilerle polis arasında zaman zaman arbede oldu.

Haberin Devamı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı sendika temsilcilerinin ülke çapında ilan ettiği 1 günlük iş bırakma eylemi, Antalya’da büyük katılımla gerçekleşti. Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Defterdarlık ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü önünde toplanan ve sayısı 3 bini bulan grup, saat 11.00 sıralarında Defterdarlık önünde buluşarak yürüyüşe geçti. Grubun yürüyüşü sloganlar eşliğinde devam ederken, polisin Konyaaltı Caddesi’nde yolu kesmesi ile bir anda ortam gerginleşti. Yürüyüşlerine trafiği keserek Konyaaltı Caddesi üzerinden devam etmek isteyen grup ile tramvay yolunu kullanmalarını isteyen polis arasında arbede yaşandı. Kısa süren arbede sırasında bir eylemcinin, Çevik Kuvvet görevlilerinden birinin kalkanını almak istemesi ile ortam gerginleşti. KESK görevlilerinin araya girmesiyle yatışan olaylardan sonra polis yolu açarak grubun tramvay yolundan eylem alanına girmesine izin verdi.

Haberin Devamı

ANTALYA’DA 6 BİN MEMUR EYLEMDE

Antalya’da KESK’e baÄŸlı sendikaların Yavuz Özcan Parkı’nda 3 bin kiÅŸiyle gerçekleÅŸtirdiÄŸi eylemin dışında BirleÅŸik Kamu- Ä°ÅŸ ile Türkiye Kamu- Sen’e baÄŸlı sendikalar da iki noktada eylem yaptı.Â

Birleşik Kamu- İş, sabah saatlerinde Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı eylemde memurlar, ’G(ö)revdeyiz’ yazılı pankart açtı. Büyükşehir Belediyesi’nden Kalekapısı’na doğru yürüyüşe geçen memurların iş bırakma eyleminde CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da yer aldı. Milletvekili Acar, memurlarla birlikte yürüdü, memurların halayına katıldı. ’Emekçileri köle yapamayacaksınız’, ’Grevdeyiz Hükümet 3.5 Atıyor’ yazılı dövizlerin taşındığı eylem, Kalekapısı’nda davul ve zurna eşliğinde çekilen halaylar ve basın açıklamasıyla olaysız sona erdi.

Antalya’da farklı bir koldan yürüyüşe geçen Türkiye Kamu- Sen’e bağlı sendikalar ise Kışlahan Meydanı’nda toplandı. Yaklaşık 2 bin kişinin yer aldığı memur eyleminde ’Hazreti Ömer’in Adaleti 3.5 Değildi’ yazılı döviz dikkat çekti. Alanda basın açıklamasını gerçekleştiren Kamu- Sen Antalya İl Temsilcisi Ali İhsan Yılmaz, konfederasyon olarak yaptıkları her iyi niyetli girişimin sonunda kendilerine alanların adres gösterildiğini belirterek, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Söz bitti, hoşgörümüz karşılıksız kaldı, son çare eylemi seçmek zorunda kaldık" dedi. Basın açıklamasının ardından memurlar olaysız dağıldı.

 



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!