Antalya'da yağmur tatili

Güncelleme Tarihi:

Antalyada yağmur tatili
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2003 02:03

Antalya'da önceki günden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağmur nedeniyle valilik kararıyla okullar tatil edildi. Yağışın sürmesi durumunda okullarda tatil bugün de uzatılacak. Güneyden esen rüzgarın da saatteki hızının zaman zaman 70 kilometreye ulaştığı belirtildi.

Tatil kararının geç alınması öğrencilerle velileri kızdırdı. Öğrenciler dün sabah evlerine gitme telaşı yaşarken, tatil kararından haberi olmayan ve öğle saatlerinde giden öğrenciler sağanak yağmur altında ıslandı.

Öte yandan Çanakkale Boğazı'ndaki şiddetli poyraz, bazı araba vapuru seferlerini olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılması gereken araba vapuru seferleri sabah 08.00'den itibaren iptal edildi. Boğaz geçişi yapmak isteyen küçük tonajlı gemiler ise koylarda demirli olarak fırtınanın dinmesini bekliyor.

Denizli'de 74 yaşındaki Nihat Mut, Gökpınar İçmesuyu Barajı yakınlarında donarak öldü.

Yağış sürecek

ORTA Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistem, yarın Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında tüm yurtta, 7 Mart Cuma günü ise yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek. Buna göre, bugün Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında kalan yerler yağışlı geçecek. Yağışlar, iç kesimlerin yüksek yerleri ile Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde ise kar şeklinde olacak. Cuma günü Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağış görülecek. Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!