Antalya'da turizm denetimleri

Güncelleme Tarihi:

Antalyada turizm denetimleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2008 18:06

Antalya Tarım İl Müdür Vekili Mehmet Yoran, Antalya'da bu yıl içinde yaptıkları denetimlerde 65 bin şişe sahte ya da gümrük kaçağı çeşitli içki, 2 bin 875 litre etil alkol ve 8 litre sahte viskinin ele geçirildiğini söyledi.

Antalya İl Gıda Güvenliği Kurulu, Vali Yardımcısı Fuat Ergün başkanlığında toplandı. Tarım İl Müdürlüğü'ndeki toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Fuat Ergün, 2005 yılında Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Antalya'da gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nu oluşturulduğunu, bu kurulun 3'üncü yılının kutlandığını belirtti.

Tarım İl Müdür Vekili Mehmet Yoran da, Gıda Güvenliği Eylem Kurulu'nun 2005 yılından bugüne kadar toplam 22 kez toplandığına ve 64 karar aldığını bildirdi. Yoran, kurulun Alo Gıda Hattı, gönüllü gıda müfettişliği, beyaz bayrak ve berat projesi, alt komisyon oluşturarak riskli gıda ürün gruplarının tespiti, okul kantinleri ile ilgili çalışma ve pazar yerleri çalışmaları gibi önemli faaliyetler yürüttüğünü söyledi.

Yoran, Alo Gıda Şikayet Hattına 2005 yılından bu güne kadar bin 261 şikayet yapıldığını, şikayet edilen ve denetlenen iş yerlerinin 143'üne idari para cezası kesilirken, 4'ünün savcılığa verildiğini, 38 iş yerinin de faaliyetten men edildiğini belirtti.

Antalya'daki gönüllü gıda müfettişlerinin sayısının 492'ye ulaştığını anlatan Yoran, şu bilgileri verdi:
“Jandarma, Emniyet Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü elemanları tarafından yapılan denetimler sonucunda Antalya'da bu yıl içinde yapılan denetimlerde 65 bin 992 şişe sahte ya da gümrük kaçağı içki, 2 bin 875 litre etil alkol, 8 litre sahte viski yakalandı. Oteller de denetimlerimiz altındadır. Bu yıl 410 otel denetlendi, denetlenen otellerin 67'sine idari para cezası verilirken, 2 otelin yöneticileri savcılığa sevk edildi.”

Otel, restoran, fast food gibi iş yerlerinin gıda güvenliğine gösterdiği hassasiyeti Beyaz Bayrak ve Beratı ile ödüllendirdiklerine de değinen Yoran , şunları söyledi:
“Bu yıl beyaz bayrak için 11 işletme başvurdu. 15 işletme ise denetlendi. Bu işletmelerin 2'sine beyaz bayrak verilirken, daha önce beyaz bayrak almaya hak kazanan 1 otelin beyaz bayrağı gerekli koşulları yerine getirmediği için iptal edildi. Bu yıl içinde 211 okul kantini denetlendi. Denetlenen kantinlerin 8'ini gıda güvenliği şartlarını yerine getirmediği için idari para cezası verilinken biri savcılığa sevk edildi.”

Konuşmaların ardından Antalya İl Özel İdaresi tarafından satın alınan 3 adet tam teçhizatlı gıda denetim ve numune aracının ruhsat ve anahtarları Vali Yardımcısı Fuat Ergün tarafından Antalya Tarım İl Müdür Vekili Mehmet Yoran'a verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!