Ankara ve Antalya'da kuvvetli yağış... Ankara'da belediye ekiplerinin izinleri kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2023 12:07

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turizm merkezi Adrasan Mahallesi'nde meydana gelen sel, turizm tesislerine zarar verdi. Sel nedeniyle taşan derede bir otomobil sular içerisinde kaldı. Sahil ise gelen yağmur suyuyla adeta çamura döndü. Ankara’da da etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Bir apartman dairesinde biriken sular balkondan taştı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Adrasan Mahallesi'nde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli yağmur, sele neden oldu. Meydana gelen sel, turizm tesislerine zarar verdi. Şiddetli sağanak yağmur mahalle içinden geçen Sarıkavak Deresi'nin tasmasına sebep oldu.

Ankara ve Antalyada kuvvetli yağış... Ankarada belediye ekiplerinin izinleri kaldırıldı

ARAÇTAN SON ANDA KURTULDULAR

Sarıkavak Deresi’nin taşıması sonucunda dere içerisinde bulunan köşkler, sandalye ve masalar sele kapıldı. Ayrıca Sarıkavak Deresi'nde sele kapılan araç da sel sularıyla birlikte sürüklendi. Araçta bulunan kişiler kendi imkanları ile kurtuldu.

Ankara ve Antalyada kuvvetli yağış... Ankarada belediye ekiplerinin izinleri kaldırıldı

Haberin Devamı

Fırtına yüzünden deniz dalgaları da turizm tesislerine kadar yaklaştı. İhbarın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Ekiplerin bölgede çalışması devam ediyor.

Haberin Devamı

ANKARA'DA SAĞANAK YAĞIŞ VE DOLU

Ankara'da öğle saatlerinden itibaren sağanak etkili oldu. Çankaya, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde sağanak ile beraber yer yer dolu yağdı. Sağanak nedeniyle cadde, sokak ve meydanlarda su birikintileri oluştu, ulaşımda aksamalar yaşandı. Sürücüler, suyla kaplanan yollarda güçlükle ilerledi. Bazı araçlar ise yolda kaldı. Belediye ekipleri yolda kalan araçları kurtarmak için çalışma yaptı. Sağanak nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini de su bastı. 

Semt pazarları yağmurdan etkilendi. Kızılay'da da aynı şekilde su birikintileri oluştu. Belediye ekipleri, biriken suyu tahliye etmek için yoğun çaba harcadı. Öte yandan Ankara- Eskişehir yolunun Sivrihisar mevkisinde hortum oluştu.

Haberin Devamı

MANSUR YAVAŞ: KENTİMİZDE YILIN EN YOĞUN YAĞIŞI YAŞANMAKTADIR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından açıklama yaparak vatandaşları uyardı.

Yavaş, "Kentimizde yılın en yoğun yağışı yaşanmaktadır. Mor ve turuncu fırtına poligonu etkisinde tüm bölgelerde süren yağışlar nedeniyle ilgili birimlerimizin tüm izinleri kaldırılmıştır. Teyakkuz halinde çalışmalarımızı sürdürecek, tüm ihbarlara tek tek ulaşacağız. Başkent 153" ifadelerini kullandı.

Ankara ve Antalyada kuvvetli yağış... Ankarada belediye ekiplerinin izinleri kaldırıldı

SU BASAN DAİRENİN EŞYALARI DIŞARI TAŞTI

Ankara'da sağanak yağmur yağışı sonrası apartman dairesinde biriken sular balkondan taştı.
Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Şentepe Mahallesi'nde sağanak yağmur yağışı sonrası bir apartmanı su bastı. Apartmanın ikinci katında yer alan bir daireye dolan yağmur suları balkondan dışarı taştı. Olay anında su basan dairenin boş olup olmadığı bilinmezken, evde bulunan eşyalar yağmur suları ile birlikte dışarı taştı.

Ankara ve Antalyada kuvvetli yağış... Ankarada belediye ekiplerinin izinleri kaldırıldı

Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji'den yapılan uyarıda "Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." ifadeleri yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!