Antalya'da kule çetesine suçüstü

Güncelleme Tarihi:

Antalyada kule çetesine suçüstü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Antalya Havalimanı'ndan ‘adam sallama’ yöntemiyle yurtdışına kaçak çıkarmaya çalışan 4 kişi yakalandı. Kule görevlisi ve bir hostesin önayak olduğu olay, kaçağın uçağını şaşırmasıyla ortaya çıktı.

Almanya'nın Hamburg Kenti'nde kaçak olarak çalışan ve yakalandıktan sonra Türkiye'ye gönderilen 29 yaşındaki Mehmet Şerif Erberk, kaçak olarak Almanya'ya gitmek istedi.

Pasaportunda sınırdışı edildiğine ilişkin damga bulunan Erberk, polis kontrolünü aşmak için Almanya'da tanıştığı 29 yaşındaki işçi Ertan Ersu'dan yardım istedi. Antalya'ya gelen Ersu, arkadaşı Mahmut Tunç aracalığıyla Antalya Havalimanı'nda kule görevlisi Mehmet Yener Dodurka ile bağlantı kurdu. Ertan Ersu, Pegasus Hava Yolları'nda yer hostesi olarak çalışan sözlüsü Lale Gamze Hızal'dan da bilet ve uçuş kartı sağladı.

ÇALINTI PERSONEL KARTI

Ertan Ersu, sabaha karşı saat 05.20'deki Düseldorf uçağına binmek için pasaport kontrolünden geçip, aprona girdi. Uçuş bileti ve kartını alan Erberk de pasaport kontrolüne girmeden, kule görevlisi Dodurka'nın verdiği çalıntı kimlik kartıyla, personel kapısından geçip kuleye gitti.

Erberk kuleye ulaşırken, Dodurka planın ikinci aşamasını uygulamaya koydu. Kule görevlisi Dodurka, alanda görevli ve adı açıklanmayan bir astsubaya, ‘‘Arkadaşım yurtdışına gidiyor. Uçağa binmeden beni ziyarete geldi. Onu uçağın yanına kadar barıkıverin’’ dedi. Antalya Hava Meydan Komutanlığı'nda görevli astsubay da Erberk'i askeri ciple uçağın yanına kadar gönderdi.

UÇAKLARI ŞAŞIRDI

Ertan Ersu ile Düseldorf uçağında buluşacak olan Erberk, o sırada yolcularını almakta olan 3 uçak arasında kalınca, hangisine bineceğini şaşırdı. Sağa sola koşuşturan Erberk'i gören polisler, şüphelenerek, gözaltına aldı. Mehmet Şerif Erberk, sorgulamaya alınınca adam kaçırma organizasyonu ortaya çıktı.

Polis, kule görevlisi Dodurka, uçağa binmek üzere olan Ersu, sözlüsü hostes Hızal ve arkadaşı Mahmut Tunç'u gözaltına aldı.

Erberk'in kuleden uçağa götürülmesinde yardımcı olan ve kimlikleri açıklanmayan astsubay ile er hakkında da soruşturma başlatıldı. Polis soruşturmayı sürdürürken, sanıklar dün Adliye'ye sevkedildi.

Almanya'dan sınırdışı edilen Erberk'in Düseldorf'a indikten sonra Alman kontrolünden nasıl geçmeyi planladığı ise henüz belirlenemedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!