Antalya'da kısa film- video yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada kısa film- video yarışması sonuçlandı
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 17, 2002 19:23

39. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen 8. Uluslararası Kısa Film-Video yarışmasının sonuçları açıklandı. üyükşehir Belediye Başkanı ve Antalya Kültür Sanat Vakfı Başkanı Bekir Kumbul, jüri üyeleri Erkut Onart, Dirk Schafer, Taha Feyizli, Andreas Treske ve Patrick Hanish ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, jürinin yarışmaya katılan 29 filmi dört ayrı kategoride değerlendirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Yarışmada "Dramatik" dalda "After Rain" ile Macar yönetmen Peter Meszaros, "Canlandırma" dalında "Dünyanın Kapıları" ile  Uğur Erbaş, "Deneysel" dalda "Safari" ile Robert Dolcz ve Baglarka Dolcz, "Belgesel" dalında ise "Dışarıda Olmak" ile Armağan Pekkaya ve Orhan Eskiköy En İyi Yönetmen Ödülü aldılar. "Dalgalar" filminin yönetmeni Belmin Söylemez de Jüri Özel Ödülüne değer görüldü. 

Bu yıl ilk kez, Kısa Film-Video Yarışması'nda halk jürisi de değerlendirme yaptı. Halk jürisinin yaptığı değerlendirmede ödül alan film ve yönetmenleri ise şöyle:  

"Dramatik" dalda, yarışmaya Yugoslavya adına katılan "Demiryolu Temizlikçisi" adlı filmin yönetmeni Vladimir Barisavljeviç, "Belgesel" dalında, "Macahel" adlı filmin yönetmeni Kemal Öner, "Canlandırma" dalında "Dünyanın Kapıları" adlı filmin yönetmeni UÄŸur ErbaÅŸ, "Deneysel" dalda "Esperanto" adlı filmin yönetmeni Cem Yardımcı en iyi yönetmen ödülünü kazandı. Jüri Özel Ödülü'nü ise "Belgesel" dalında yarışan "Kentin Gözleri" adlı eser kazandı.Â

Haberin Devamı

8. Uluslararası Kısa Film-Video Yarışması'nın ödül töreni, 39. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin gala gecesinde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!