Antalya'da ecstacy operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Antalyada ecstacy operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 19:16

Hollanda'dan Türkiye getirilen ve Antalya Narkotik Polisinin 1,5 ay süren istihbarat çalışması sonucu ele geçirilen 170 bin adet ecstacy hapıyla ilgili uluslararası boyutta genişletilen soruşturmada, iki kişi daha gözaltına alındı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerince 1,5 aylık istihbarat ve takip çalışmasının ardından Antalya il merkezindeki Konyaaltı Caddesi'nde 170 bin adet ecstacy hapın ele geçirildiği ve iki kişinin yakalandığı operasyon kapsamında, İstanbul'da da olayla ilgili oldukları iddiasıyla S.B. (37) ile Ş.C. (36) yakalandı. Polisin telefon, teknik, fiziki ve görüntülü takibiyle elde ettiği deliller sonucu Hollanda'dan getirilen ve Antalya'da ele geçirilen ecstacy hapların Türkiye'nin birçok şehrinde piyasaya sürülmesi için alıcı oldukları öne sürülen zanlılar, Antalya'ya getirilerek, gözaltındaki diğer zanlılar gurbetçi Türk T.Y. ve Hollandalı R.G. ile sorguya alındılar.

ULUSLARARASI SUÇ ÖRGÜTÜ

Polisin 170 bin ecstacy hapının ele geçirilmesiyle ilgili Hollanda ve Türkiye ayaklarında Interpol kanalıyla uluslararası boyutta genişlettiği soruşturma ve operasyonun ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı.

Alınan bilgiye göre, 170 bin ecstacy hapının Hollanda'dan temini, Türkiye'ye sokulması, zanlılara teslimatı ve pazarlanmasına ilişkin tüm talimatların bir suç örgütü oluşturarak verildiği saptandı. Ecstacy haplarının, özel yaptırılan LPG takında zulalanmış halde ele geçirildiği Hollanda plakalı otomobili kullanan gurbetçi Türk T.Y. ve yanındaki Hollandalı R.G. ile son olarak yakalan zanlılar S.B. ve Ş.C'nin, haklarında elde edilen delillerle Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşayan bir Türk liderliğinde oluşturulan suç örgütünün üyeleri olduğu öne sürüldü.

Örgütün tüm faaliyetlerini bu Türk'ün yönlendirdiği ve uluslararası boyuttaki uyuşturucu madde kaçakçılığıyla ilgisi bulunan lider ile Hollanda'da ve Türkiye'deki diğer zanlıların tespit ve yakalama çalışmalarının soruşturma kapsamında devam ettiği bildirilirken, Antalya ve İstanbul'da yakalanan biri Hollandalı dört zanlının da liderlerinin talimatlarıyla organize şekilde hareket ettikleri iddia edildi.

Öte yandan, yürütülen teknik takipte, gözaltındaki zanlıların Hollanda'daki Türk liderleri için “Hayalet” lakabı ile bir kod adı kullandıkları, Türkiye'ye getirilen ecstacy haplara da “düğme” diyerek şifreleme yaptıkları belirtildi.

Gözaltındaki dört zanlının sorgularının tamamlanmasının ardından yarın “suç örgütü oluşturarak uluslararası uyuşturucu madde kaçakçılığı yapmak” suçlamasıyla adliyeye sevk edilmeleri bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!