Antalya'da caretta vahşeti

Güncelleme Tarihi:

Antalyada caretta vahşeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2008 17:57

ANTALYA'nın Konyaaltı Sahili'ne vuran ölü caretta caretta 2 saat bekledikten sonra gelen belediye işçileri tarafından çöp kamyonuna atıldı. Temizlik işçileri kamyonun pres sistemini çalıştırıp sahilden uzaklaştı.

Haberin Devamı

Konyaaltı Sahili'nde saat 14.30 sıralarında denize giren çocuklar tarafından fark edilen ölü caretta caretta, elbirliği ile sahile çıkartıldı. 2 saat boyunca sahilde bırakılan carettadan gelen ağır kokuya rağmen çocuklar aileriyle birlikte gözleri patlamış, ağzı ve vücudunun çeşitli yerlerinden kan gelen kaplumbağayı meraklı gözlerle inceledi, hatıra fotoğrafı çektirdi. Çocukların neredeyse eğlencesi haline gelen caretta için sahilin güvenlik görevlileri de hiçbir önlem almadı. Görevliler, olayla ilgili ne Konyaaltı Belediyesi ne de Tarım İl Müdürlüğü'nü bilgilendirme ihtiyacı duymadı.

Nevşehir'deki bir toplantıya katılan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, konuyla derhal ilgileneceklerini, ölü caretta hakkında ilgili tüm birimlerin haberdar edildiğini ve yapılacak inceleme sonrası gömüleceğini söyledi.

KAMYONA ATIP EZDİLER

Ancak sahile ilk gelen Konyaaltı Belediyesi temizlik ekiplerinden 3 işçi, caretta carettayı yüzgeçlerinden tutarak çöp kamyonuna götürdü. Ölü carettayı çöp kamyonunun çöp konteynerlerinin boşaltıldığı bölüme atan işçiler, daha sonra sıkıştırma sistemini çalıştırdı. Caretta, temizlik aracı içinde belediyenin çöp döküm sahasına götürüldü.

Yaklaşık 70 kilogram ağırlığında dev carettanın bir teknenin çarpması sonucu kabuğunda oluşan çatlak nedeniyle öldüğü tahmin ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!