Antalya'da 5 bin 863 kaçak içki ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Antalyada 5 bin 863 kaçak içki ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 13:12

Antalya Gümrük ve Muhafaza Kaçak İstihbarat ve Narkotik Müdürlüğünce, Kemer bölgesindeki 5 yıldızlı otellere yönelik düzenlenen operasyonlarda, 5 bin 863 adet sahte bandrollü gümrük kaçağı içki ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kemer, Çamyuva ve Tekirova bölgelerindeki bazı otellere kaçak içki verildiği ihbarı üzerine harekete geçen Antalya Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Kemer bölgesindeki 5 yıldızlı iki otelde eş zamanlı arama yaptı.

Aramada, 5 bin 863 adet sahte bandrollü kaçak içki ele geçirildi. Ekiplerce el konulan kaçak içkiler Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğüne getirildi.
Yetkililer, gümrük kaçağı içkilerle ilgili olarak gözaltına alınan, aralarında otel sahiplerinin de bulunduğu 3 kişi ile satın alma sorumlularının, ifadeleri alınıp, para cezasına çarptırıldıktan sonra serbest bırakıldıklarını bildirdiler.

Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Fevzi Gülcan gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm sezonunun başlamasıyla Antalya'da denetimlerini arttırdıklarını belirterek, gümrük kaçağı içki ve sigara konusunda her ihbarı anında değerlendirdiklerini bildirdi.

Operasyonların Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğü'ne bağlı 6 kişilik Kaçakçılık, İstihbarat ve Narkotik ekibi tarafından düzenlendiğini ifade eden Gülcan, 'Yıl başından bu yana 15 bin 397 kaçak içki ele geçirildi. Gümrük kaçağı bulundurulduğu ihbar edilen otellerde bazen garson, bazen de temizlikçi gibi işe girip, istihbarat toplayan ekiplerimiz, ocak-mayıs döneminde 403 bin YTL değerinde gümrük kaçağı içki ele geçirdi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!